Østjysk digitaliserings-ekspert vinder Årets Ejerleder 2019

14/11/19

Ejerleder Michael Holm fra Systematic A/S løb med prisen som Årets Ejerleder 2019 ved Landskåringen i PwC i Hellerup. Ved at udvikle skræddersyede it-systemer til den offentlige sektor i Danmark, og dernæst sælge koncepterne videre som softwarepakker globalt, har han skabt en global milliardsucces for Systematic.

Michael Holm stiftede Systematic i 1985, og året efter fik virksomheden sin første store kontrakt på et informationssystem til det danske søværn, og en ny spiller var officielt trådt ind på det danske softwaremarked. I dag beskæftiger Systematic over 1.000 medarbejdere og leverer  løsninger til en lang række kunder i den offentlige sektor, herunder de “hvide kitler” på de kliniske afdelinger, så forløbet med patienter bliver optimeret, og det sikres, at alle får den rette behandling. Militæret og offshore-branchen tæller også blandt Systematics store kunder.

”Michael Holm er indbegrebet af en ejerleder, der har bygget sin virksomhed op fra bunden og skabt en stor vækstsucces. Han ønsker vækst, men går ikke på kompromis med virksomhedens værdier om at skabe samfundsmæssig værdi med virksomhedens softwareløsninger, ligesom fællesskabet og samarbejdet står meget højt på agendaen,” fortæller Christian Fredensborg Jakobsen, direktør og partner i PwC, og fortsætter:

”Årets Ejerleder 2019 arbejder hårdt for at gøre en forskel i samfundet, men også i sin egen branche står han som et fyrtårn. Ved siden af sin rolle som ejerleder i Systematic finder han tid til at bidrage til udviklingen af it-branchen i Danmark og er aktiv i flere bestyrelser.”

Fortsat stort potentiale i virksomheden

Systematic har en del opgaver i Danmark, men er også at finde på i alt 12 markeder rundt om i verden og har kunder i over 50 forskellige lande. Særligt på sundhedsområdet er resten af verden generelt et stykke efter Danmark, og det er bl.a. her Michael Holm fortsat ser et stort vækstpotentiale i at eksportere danske, digitale løsninger til udlandet.

”Det er et særsyn i den danske softwarebranche, at en virksomhed har så kraftig organisk og egenfinansieret vækst, som Systemtic har haft de seneste år. Det skyldes et stærkt fokus på de tre divisioner: forsvar, sundhedssektor og digtial transformation, og Systematics strategiplan for 2019-2022 viser vejen til yderligere vækst og udvikling,” siger regionsdirektør Mogens B. Sørensen og ønsker tillykke med prisen.

Innovation i højsædet

Årets Ejerleder har været på en fantastisk rejse, siden virksomheden blev grundlagt for 34 år siden, og en stor del af succesen kan tilskrives Michael Holms vilje til at innovere for hele tiden at være på forkant med udviklingen i markedet.

”Michael Holm har løbende udviklet virksomheden og har bl.a. omlagt virksomheden fra at sælge programmeringstimer til at sælge softwareprodukter. Han stiller sig aldrig tilfreds med det bestående, men udfordrer måden at gøre tingene på for at komme foran konkurrenterne og udleve sin vision, hvilket fortjener stor anerkendelse,” slutter markedsdirektør Jakob Ullegård fra Dansk Erhverv.

De bedste fra syv regioner

Med i finalen var følgende ejerledere, der var udvalgt af juryen som de bedste ejerledere fra syv regioner.

Årets Temapris 2019

Vinderne af Årets Temapris 2019 er Anders Aagaard Jensen, Relevant Holding Aps.

Årets Hæderspris 2019

Modtager af Årets Hæderspris 2019 er Lars Kann Rasmussen, VKR Gruppen

Fakta om Årets Ejerleder 2019

Det er PwC, Nykredit, Dansk Erhverv og Finans, der står bag prisen, som uddeles for 16. gang. Årets tema er formål og værdier. 

Juryen består af repræsentanter fra Dansk Erhverv, Nykredit, PwC og sidste års vindere.

Tidligere landsvindere

Bjarke Hansen fra Primo Tours A/S (2018), Mikkel Borg Bjergsø fra Mikkeller ApS (2017), Marie-Louise Bjerg fra Mountain Top Industries ApS (2016), Anders Byriel fra Kvadrat A/S (2015), Susanne Hessellund fra Bel Air Aviation A/S (2014), Thomas Dinesen fra Dinesen Floors (2013), Peter Eriksen fra Nilpeter A/S (2012), Jørgen Hallundbæk fra Welltec A/S (2011), BK Engineering A/S (2010), KM Telecom A/S (2009), Webtop A/S (2008) og Expo-Net Danmark A/S (2007).

loading-player

Playback of this video is not currently available

Kontakt os

Malene Billund

Presseansvarlig, PwC Denmark

Tlf: 5133 2378

Peter Zdrinka Nannestad

Business Development Director, PwC Denmark

Tlf: 3945 9563

Følg PwC