Ansvarlig og moderne ejerleder bag vækstvirksomhed vinder Årets Ejerleder 2021 i Hovedstaden

09/11/21

Anne Marie Lie Norvig fra Liewood A/S vinder prisen som Årets Ejerleder 2021 i region Hovedstaden. Ejerlederen har på rekordtid skabt et efterspurgt livsstilsbrand til børn med en trecifret millionomsætning. Prisen fik hun overrakt ved Hovedstadskåringen i Børsens lokaler i København.

Anne Marie Lie Norvig er ejerlederen bag Liewood A/S, der har hovedsæde i København. Liewood designer og producerer accessories og interiør i nordisk stil til børn. Anne Marie Lie Norvig vinder prisen som Årets Ejerleder 2021 i region Hovedstaden for at være en ejerleder, som på blot seks år har skabt et internationalt succesfuldt børnelivsstilsbrand med over 1.000 forhandlere rundt om i Europa og en omsætning på vej mod 400 mio. kr.

“Anne Marie er en af de ejerledere, som virkelig har imporneret. På ganske kort tid har hun opbygget en sund forretning, hvor alt fra brand og design til distribution, produktion og medarbejderstab er fuldstændig på plads. At gøre det så hurtigt og så succesfuldt er yderst anerkendelsesværdigt,” siger Flemming Eghoff, partner i PwC i Hellerup, og tilføjer:

“Som ejerleder er Anne Marie meget ambitiøs og bevidst om, at hun har skabt et efterspurgt brand. Liewood har haft en vækst på over 100 % om året de seneste fem år. Udover at være en bæredygtig funderet virksomhed har Anne Marie også fokus på at have en digital tilgang til markedet, hvilket er en stor styrke for Liewoods fremtidige vækst.”

Bæredygtighed, funktionalitet og data

Liewood prioriterer i høj grad, at deres produkter bliver produceret uden kemi og på en ansvarlig måde, hvor man som virksomhed er med til at tage et ansvar for de næste generationer. Produkterne skal være funktionelle og i høj kvalitet, så produkternes levetid forbliver længere.  

”Anne Marie Lie Norvigs resultater og finansielle data taler for sig selv, men den ambitiøse ejerleder ser stadig betydelige vækstpotentialer i USA og Asien. Hun står i spidsen for en agil virksomhed, der gennem en datadrevet tilgang til kunder og markedsføring er med til at sikre, at Liewood  hele tiden udvikler sig og følger med de nyeste tendenser i markedet,” siger Mikael Storm Andersen, regionsdirektør i København.

Hos Dansk Erhverv er man heller ikke i tvivl om, at Anne Marie Lie Norvig er den rette vinder af Årets Ejerleder 2021 i region Hovedstaden:

 “Anne Marie Lie Norvig fortjener den største anerkendelse for det, hun og hendes team har opnået. Det er imponerende, at hun har formået at skabe en så solid og struktureret virksomhed, der internationalt set er anerkendt, og samtidig tager et miljømæssigt ansvar for de kommende generationer. Det er en fornøjelse af kunne hylde dette Dansk Erhverv medlem som Årets Ejerleder i København,” siger Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv.

Fakta om Liewood A/S (København)

Anne Marie Lie Nielsen grundlagde Liewood i 2015. Liewood designer og producerer accessories og interiør i nordisk stil til babyer og små børn. Anne Marie Lie Nielsen har 15 års erfaring fra modebranchen inden for design, indkøb og produktion. Ejerlederen har stor passion for design, æstetik og troen på, at detaljen er vigtig, hvilket har været været med til at forme Liewoods DNA. 

De stærke konkurrenter

Søren Tscherning fra G. Tscherning A/S (Hedehusene)

I 1975 købte Georg Tscherning sin første gravemaskine. Udbetalingen var på 5.000 kr., og idéen var at leje sig selv og maskinen ud. Forretningen gik godt, og snart blev det til endnu og endnu en maskine. De første 18 år levede Tscherning primært af maskinudlejning. I 1997 indtrådte sønnen Søren Tscherning i direktionen og ejerkredsen, og han har siden stået i spidsen for, at Tscherning har udviklet sig til en af de mest anerkendte nedrivnings- og anlægsvirksomheder. Under Sørens ledelse er Tscherning Gruppen vokset fra en omsætning på DKK 20 mio./år til i dag at omsætte for over DKK 500 mio./år. 

Svend Pedersen fra HHM A/S (Hillerød)

Svend Pedersen er hovedaktionær og står i front som ejerleder for HHM A/S, der er en af de få leverandører af enfamiliehuse til private, der også arbejder som entreprenører og bygger institutioner, lejligheder og erhvervsbyggeri. De trækker derfor på erfaringer og faglig kunnen fra mange forskellige typer byggerier og har egne fastansatte håndværkere, som kender hinanden og deler deres erfaringer og viden. Svend driver selskabet meget professionelt med stor fokus på økonomi, CSR og miljø. Dette sker både på den korte og lange bane, og der arbejdes hele tiden efter forretningsplaner, der udfærdiges hvert 5. år. Der bliver løbende udarbejdet handlingsplaner for at kunne følge op på de kort- og langsigtede forretningsplaner, så Svend og HHM hele tiden er på forkant med virksomhedens udvikling.

Vinder af Årets Helt(inde) i Hovedstaden 2021

Vinderen af Årets Helt i Hovedstaden går til Barslund-familien og ejerlederen Daniel Barslund fra Ocean Prawns A/S. Ocean Prawns har hovedsæde på Bornholm og blev grundlagt i 1976. Sidenhen har koncernen udviklet sig til en global milliardforretning uden at glemme sine oprindelige rødder. Familien har en forkærlighed for Bornholm, og det er vigtigt for dem, at Ocean Prawns giver noget tilbage til øen. For Årets Helt er det vigtigt at bevare arbejdspladser og kompetencer i lokalsamfundet, så det også fremadrettet er et godt sted at leve og bo. De beskæftiger over 250 medarbejdere på Bornholm og stadig flere kommer til.

Fakta om Årets Ejerleder 2021

Det er PwC, Nykredit, Dansk Erhverv og Finans, der står bag Årets Ejerleder, som afholdes for 18. gang. Årets tema er bæredygtighed. De syv regionale vindere går videre til landskåringen, som finder sted den 18. november 2021 hos PwC, Strandvejen 44, 2900 Hellerup. Juryen består af repræsentanter fra Dansk Erhverv, Nykredit, PwC, Årets Ejerleder 2019 og to erhvervsprofiler. 

Tidligere landsvindere

2020 (særår uden vinder pga COVID-19), Michael Holm fra Systematic (2019) Bjarke Hansen fra Primo Tours A/S (2018), Mikkel Borg Bjergsø fra Mikkeller ApS (2017), Marie-Louise Bjerg fra Top Mountain Industries ApS (2016), Anders Byriel fra Kvadrat A/S (2015) Susanne Hessellund fra Bel Air Aviation A/S (2014), Thomas Dinesen fra Dinesen Floors (2013), Peter Eriksen fra Nilpeter A/S (2012), Jørgen Hallundbæk fra Welltec A/S (2011), BK Engineering A/S (2010), KM Telecom A/S (2009), Webtop A/S (2008) og Expo-Net Danmark A/S (2007).

Kontakt os

Flemming Eghoff

Partner, PwC Denmark

Tlf: 3945 3175

Malene Billund

Presseansvarlig, PwC Denmark

Tlf: 5133 2378

Følg PwC