Ejerleder hjælper miljøet ved at benytte importcontainere til eksportlast og vinder Temaprisen 2021 i Østjylland

04/11/21

Frank Hjortekær-Jensen fra Dania Connect A/S har netop modtaget prisen som Årets Regionale Temaprisvinder i Østjylland ved Årets Ejerleder 2021. Han får prisen for at være frontløber i transportbranchen, når det kommer til bæredygtighed. Ejerlederen fik overrakt prisen af PwC, Nykredit og Dansk Erhverv ved kåringen hos PwC i Aarhus. 

I forbindelse med kåringen af Årets Ejerleder 2021 overrækkes for femte gang en temapris, som går til den ejerleder, der har udvist et stærkt fokus på årets tema, bæredygtighed, og derigennem bidrager til en mere bæredygtig fremtid både miljømæssigt, socialt og ledelsesmæssigt. Prisen går i år til Dania Connect A/S og ejerlederen Frank Hjortekær-Jensen.

”Temaprisen går til Frank, der på 10. år driver Danica Connect med en høj grad af social ansvarlighed og så miljømæssigt ansvarlig transport som muligt. Han forsøger at gå foran i en branche, som han mener har et særligt ansvar for at tænke bæredygtigt,“ fortæller Mads Meldgaard partner i PwC i Aarhus, og tilføjer:

“Dania har implementeret en 3-sporet strategi, der indeholder digitalisering, bæredygtighed og socialt ansvar. Den medfører bl.a., at Dania Connect A/S samarbejder med alle transportvirksomheder om at kombinere import og eksport ved at lave genlæsninger af containere, hvilket er med til at reducere antallet af kørte kilometer.”

Social og miljømæssig bæredygtighed

Gennem den 3-sporede strategi gør Frank Hjortekær-Jensen også op med en branchekutyme, hvor der kan være forskelsbehandling af medarbejdere set fra et nationalitetsperspektiv. Gennem årene har tiltagene medført, at Dania Connect A/S er blevet et særdeles attraktivt sted at arbejde – uanset hvem du er.

“Hos Dania Connect A/S sørger Frank for, at vognmændene behandles ens uanset nationalitet, og at de får ligeløn. Chaufførerne tilbydes også diverse velfærdsforhold samt muligheden for at overnatte andre steder end i deres lastbiler,” fortæller Henrik Kjærulff Damsgaard, regionsdirektør i Nykredit.

Hos Dansk Erhverv er direktør for markeder, Betina Hagerup, enig i, at den rette vinder af Temaprisen 2021 i Østjylland er Frank Hjortekær-Jensen:

”Frank går foran i branchen og har formået at minimere tomgangskørsel ved at udvikle en digital platform, der gør det muligt at udnytte importcontainere til eksportlast. Endvidere er det muligt for kunderne at indhente data og beregne, hvor stort et klimaftryk den pågældende service medfører,” udtaler Betina Hagerup og ønsker tillykke med prisen. 

Vinder af Årets Ejerleder i Østjylland 2021

Vinderen af Årets Ejerleder 2021 i Østjylland blev Peter Vang Christensen, der er ejerlederen bag Plantorama A/S med hovedsæde i Lystrup. Han har de sidste 25 år formået at bygge en virksomhed op fra 20 medarbejdere til nu 700 medarbejdere, der er med til at skabe en ”Oase af liv” i Plantoramas 13 havecentre i Danmark. Plantorama er i dag en helt unik virksomhed med få konkurrenter og udsigt til yderligere vækst. 

Fakta om Årets Ejerleder 2021

Det er PwC, Nykredit, Dansk Erhverv og Finans, der står bag Årets Ejerleder, som afholdes for 18. gang. Årets tema er bæredygtighed. De syv regionale vindere går videre til landskåringen, som finder sted den 18. november 2021 hos PwC, Strandvejen 44, 2900 Hellerup. Juryen består af repræsentanter fra Dansk Erhverv, Nykredit, PwC, Årets Ejerleder 2019 og to erhvervsprofiler.

Tidligere temaprisvindere

2020 (særår uden vinder pga COVID-19), Anders Aagaard Jensen fra Relevant Holding ApS (2019), Dorte Thomsen og Lene Betina Hansen fra SOS Vikar A/S (2018), Per Smedegaard fra Kjærgaard A/S (2017), Charlotte Gueniau fra RICE A/S (2016).

Kontakt os

Mads Meldgaard

Partner, Assurance, PwC Denmark

Tlf: 8932 5734

Malene Billund

Presseansvarlig, PwC Denmark

Tlf: 5133 2378

Følg PwC