Ansvarlig ejerleder bag 106 år gammel uldvirksomhed vinder prisen som Årets Ejerleder 2022 i Midt og Vestjylland

02/11/22

Morten Dilling fra Dilling A/S vinder prisen som Årets Ejerleder 2022 i Midt- og Vestjylland. Ejerlederen har med stor succes videreført den gamle og traditionsrige produktionsvirksomhed, som i over 100 år har produceret uldundertøj. Prisen fik han overrakt ved en velbesøgt regionskåring i PwC’s lokaler i Herning. 

Morten Dilling er ejerlederen bag Herning-virksomheden, Dilling A/S, som siden 1916 har produceret og solgt uldundertøj til danskere, tyskere, hollændere og andre europæere. Morten Dilling vinder prisen som Årets Ejerleder 2022 i Midt- og Vestjylland for udover at have succesfuldt videreført og udviklet på den over 100 år gamle familievirksomhed, er han en dygtig og ambitiøs ejerleder, hvis værdier emmer af ordentlighed, ansvarlighed samt respekt for samfund og lokalområdet.

“Morten er en naturlig leder, som har styr på sine værdier. Han har formået at videreudvikle og skabe vækst i Dilling, som stadig udelukkende er ejet af familien. Morten har gjort familievirksomheden endnu mere succesfuld, og som ejerleder står han fuldt på mål for Dilling og har styr på hele virksomhedens værdikæde,” fortæller Poul Spencer Poulsen, partner i PwC i Herning, og tilføjer:

”Han har en beundringsværdig drivkraft og udviser et særlig engagement, som kommer til udtryk, uanset hvad han arbejdet med. Morten har et holistisk perspektiv på at drive virksomhed med et særligt fokus på kvalitet, bæredygitghed og respekt for den enkelte person.”

Vigtigheden af bæredygtighed

Morten Dilling overtog virksomheden fra sin far, Villy H. Bertelsen, i 2016. Igennem årene har familien løbende arbejdet med bæredygtighed, og nu er bæredygtighed blevet et af virksomhedens vigtigste konkurrenceparametre, men også en del af Dillings kultur og DNA.

”Morten Dilling er en ejerleder, som går forrest, og så har han en kompromisløs tilgang til kvalitet. Det er vigtigt for hele familien Dilling, at virksomheden tager et bæredygtigt ansvar og også sikrer, at leverandørerne og medarbejderne arbejder under ordentlige forhold. Det har derfor i mange år været en indlejret del af virksomheden at tænke og arbejde bæredygtigt,” fortæller Hans Henrik Okstrøm, centerdirektør i Nykredit i Herning.

Hos Dansk Erhverv er man heller ikke i tvivl om, at Morten Dilling er den rette vinder af Årets Ejerleder 2022 i Midt og Vestjylland:

”Morten Dilling er 4. generationsejerleder og har ført familievirksomheden videre med stor succes. Hans kompromisløshed, tilgang til kvalitet og evne til at gå forrest og være en synlig og vellidt leder er nogle af de egenskaber, som vi hylder Morten Dilling for. Han er en fortjent vinder af Årets Ejerleder i Midt- og Vestjylland,” siger Gitte Lillelund Bech, direktør for markeder i Dansk Erhverv.

Fakta om Dilling A/S (Herning)

I mere end 100 år har familievirksomheden Dilling A/S produceret uldundertøj til primært danskere, tyskere og hollænder. Morten Dilling overtog formelt selskabet fra sin far, Villy H. Bertelsen, i 2016. Dilling er en produktionsvirksomhed med et stort fokus på bæredygtighed. I 2022 fik Dilling en uafhængig tredjeparts vurdering (BSCI Social Audit af systue), hvor virksomheden opnåede den højeste rating med udgangspunkt i FNs principper for forretning og menneskerettigheder

De stærke konkurrenter

Thomas Bak og Claus Balleby fra Østermark Grouting A/S (Holstebro)

Østermark Grouting har specialiseret sig i en nicheforretning med just-in-time-installationer til vindindustrien indenfor understøbning af fundamenter, særligt til vindmøller.Thomas Bak er CEO og har været i virksomheden i seks år. Derudover har han det kommercielle ansvar og tegner virksomheden udadtil. Claus Balleby er meddirektør, produktionsansvarlig og har været med i koncernen i cirka 30 år. Ejerlederne er kendetegnet ved en stærk holdånd og har høj tillid til hinanden. De to ejerledere er handlekraftige og beslutningsorienterede og har derudover udvist vilje og risikovillighed til at være investeringsparate, når chancen har budt sig.

Jesper Berg Kristensen fra RG Rom Gummi A/S (Lemvig)

RG Rom Gummi er en familievirksomhed, som blev stiftet af Jespers far, Leif Jørgen Kristensen, i 1983. Jesper overtog familievirksomheden delvist i 2000 med en klar generationsskifteplan om, at han skulle overtage resten i 2008. Ejerlederen har formået at videreudvikle og skabe vækst i familievirksomheden gennem både opkøb og organisk vækst og har gennem de seneste fem år øget omsætningen med knap 40 %. Jesper er en empatisk ejerleder, og så gør han en dyd ud af at vise, at alle er en vigtig del af virksomheden. 

Vinder af Årets Helt i Midt og Vestjylland 2022

Vinderen af Årets Helt i Midt- og Vestjylland går til ejerlederen Henrik Brink fra Ven-To ApS. For Henrik betyder det meget at være involveret i og tage hensyn til lokalsamfundet. Han har formået at bibeholde en masse arbejdspladser i Ringkøbing og udvikle Ven-To internationalt fra 0 til 300 ansatte på mindre end 10 år. Henrik er visionær og ser muligheder, hvor andre ser begrænsninger. Derfor er han vinderen af Årets Helt i Midt- og Vestjylland 2022.

Fakta om Årets Ejerleder 2022

Det er PwC, Nykredit, Dansk Erhverv og Finans, der står bag Årets Ejerleder, som afholdes for 19. gang. Årets tema er talent og tillid.

De syv regionale vindere går videre til landskåringen, som finder sted den 17. november 2022 hos PwC, Strandvejen 44, 2900 Hellerup.

Juryen består af regionsvinderen fra 2021 samt repræsentanter fra Dansk Erhverv, Nykredit, PwC og flere erhvervsprofiler. 

Tidligere vindere i Midt- og Vestjylland

Karl-Henrik Lysgaard fra 2-Connect ApS (2021), 2020 (særår uden vinder pga COVID-19), Bjarne Jeppesen fra Sports Group Denmark A/S (2019), Bjarke Hansen fra Primo Tours A/S (2018), Jan Bisgaard Sørensen fra BILA (2017), Mikkel Jensby Lund fra Alpha Offshore Service (2016) og Morten Dalsgaard fra Westpack (2015).

Tidligere landsvindere

Peter Vang Christensen fra Plantorama A/S (2021), 2020 (særår uden vinder pga COVID-19), Michael Holm fra Systematic (2019) Bjarke Hansen fra Primo Tours A/S (2018), Mikkel Borg Bjergsø fra Mikkeller ApS (2017), Marie-Louise Bjerg fra Top Mountain Industries ApS (2016), Anders Byriel fra Kvadrat A/S (2015) Susanne Hessellund fra Bel Air Aviation A/S (2014), Thomas Dinesen fra Dinesen Floors (2013), Peter Eriksen fra Nilpeter A/S (2012), Jørgen Hallundbæk fra Welltec A/S (2011), BK Engineering A/S (2010), KM Telecom A/S (2009), Webtop A/S (2008) og Expo-Net Danmark A/S (2007).

Kontakt os

Malene Billund

Presseansvarlig, PwC Denmark

Tlf: 5133 2378

Christian Corell

PR Associate, PwC Denmark

Tlf: 2829 3858

Poul Spencer Poulsen

Partner, statsaut. revisor, PwC Denmark

Tlf: 9611 1825

Følg PwC