Synlig og stærk ejerleder i stålindustrien vinder prisen som Årets Ejerleder 2022 i Nordjylland

01/11/22

Bent Larsen fra Beritech Group A/S vinder prisen som Årets Ejerleder 2022 i Nordjylland. Som 28-årig etablerede Bent Larsen sin første virksomhed, som senere blev solgt. Nu driver ejerlederen endnu en succesfuld virksomhed, og han gør det ved at være en synlig leder og have stærke relationer til sine medarbejdere. Prisen fik han overrakt ved en velbesøgt regionskåring i Musikkens Hus i Aalborg. 

Bent Larsen er ejerlederen bag Beritech Group A/S, der netop har vundet prisen som Årets Ejerleder 2022 i Nordjylland. Aalborg-virksomheden, Beritech Group, består af flere virksomheder med hver sit speciale indenfor bl.a. design og fremstilling af tankløsninger, stålbearbejdning og konstruktion samt fremstilling af svejste konstruktioner i rustfrit stål. Han vinder prisen som Årets Ejerleder 2022 i Nordjylland for at være det centrale omdrejningspunkt i virksomheden, og så har Bent Larsen formået at vise, at han kan bygge ikke bare én, men to solide virksomheder indenfor sit fag gennem en god forståelse af medarbejderne og med en forståelse for, hvordan man sikrer vækst på både bund- og toplinje. 

“Bent har en speciel drivkraft, og så er han en ejerleder, som har et særligt forhold til sine medarbejdere. Han har nu vist flere gange, at han formår at skabe og udvikle en virksomhed. Det falder ham naturligt at lede og ikke mindst eksekvere og gribe de chancer, der opstår,” fortæller Torben Toft Kristensen, partner i PwC i Aalborg, og tilføjer:

”Som ejerleder er han en, som medarbejderne spejler sig i, og en person, som andre ejerledere går til, hvis de har brug for et godt råd. Derudover sætter Bent stor pris på alle medarbejdere, og han vil gå langt for at sørge for, at de er tilfredse og føler sig anerkendt.”

Tidligt op og betalt crossfit

På lige fod med sine medarbejdere møder Bent Larsen ind hver morgen kl. 4.00 og sørger for at gå rundt og sige godmorgen. Han har tidligere også betalt et crossfit-forløb i arbejdstiden til sine medarbejdere. Det er ejerlederens fokus at være synlig og lade medarbejderne vide, at han sætter pris på deres arbejde.

”Bent Larsen er en ejerleder, som har en god forståelse for, hvordan man vækster både top- og bundlinje, men han har også fokus på de menneskelige aspekter og værdien af medarbejderne. Han har formået at kunne holde fast i sine medarbejdere og ikke mindst tiltrække ny kvalificeret arbejdskraft,” fortæller Klaus Karlsen, storkundedirektør i Nykredit i Region Nordjylland.

Hos Dansk Erhverv er man heller ikke i tvivl om, at Bent Larsen er den rette vinder af Årets Ejerleder 2022 i Nordjylland:

”Bent Larsens måde at være en synlig ejerleder og et centralt omdrejningspunkt i virksomheder på giver en klar sammenhæng mellem produktionen og selve ledelsen. Bent Larsen går forrest og er ambitiøs, og derfor fortjener han at blive hyldet som Årets Ejerleder i Nordjylland,” siger Gitte Lillelund Bech, direktør for markeder i Dansk Erhverv.

Fakta om Beritech Group (Aalborg)

Beritech Group er en samling af innovative virksomheder med hvert sit speciale og er bl.a. specialiseret indenfor design og fremstilling af tankløsninger, stålbearbejdning og konstruktion og fremstilling af svejste konstruktioner i rustfrit stål. Beritech Group blev etableret af ejerleder Bent Larsen og beskæftiger i dag samlet set over 160 medarbejdere.

De stærke konkurrenter

Peter Libak & Christian Gammelgaard Olesen fra Wolturnus A/S (Nibe)

Peter Libak startede Wolturnus tilbage i 2002 og fik Christian Gammelgaard Olesen ansat i 2015. Blot tre år senere indtrådte Christian i ejerkredsen. De to ildsjæle komplementerer hinanden til UG, og efter Peters udsagn er Christian én af de fem i verden, som har det største kendskab til hjælpemiddels-branchen. Wolturnus fremstiller kørestole og håndcykler, der er tilpasset brugeren, og som giver brugeren mulighed for at give kørestolen eller håndcyklen et personligt præg. Wolturnus har 7-8 forskellige nationaliteter repræsenteret i medarbejderstaben fordelt på ca. 90 medarbejdere, hvilket giver et naturligt fokus på forskelligheder. 

Peter Castberg Knudsen, Kim Brøndum Larsen & Allan Holm Jørgensen fra Powercon A/S (Hadsund)

De tre ejerledere kommer alle med en baggrund inden for vindenergi-industrien, og de har alle den teoretiske ballast til at kunne udvikle deres produkter. Ejerlederne er passionerede og ambitiøse. En relativ ny ansættelse af en CFO er et skridt i retningen af at udvikle og geare organisationen til at blive større med mulighed for at fortsætte den gode vækst. Med en professionel bestyrelse, en nedskreven strategi og eksekvering af denne er der et stort potentiale for at blive en endnu mere succesfuld virksomhed i fremtiden.

Vinder af Årets Helt(inde) i Region Nordjylland 2022

Vinderen af Årets Heltinde i Region Nordjylland går til ejerlederen Rikke Nielsen fra LykkeLiga. Rikke er en ildsjæl, der med sin passion og engagement har åbnet idrætten og særligt håndbolden op for en gruppe af børn og unge, som har svært ved at blive en del af den etablerede idræt. Rikke går forrest, tager kampen og viser vejen til et miljø, hvor der skal være plads til alle. Derfor er hun vinderen af Årets Heltinde i Nordjylland 2022.

Fakta om Årets Ejerleder 2022

Det er PwC, Nykredit, Dansk Erhverv og Finans, der står bag Årets Ejerleder, som afholdes for 19. gang. Årets tema er talent og tillid.

De syv regionale vindere går videre til landskåringen, som finder sted den 17. november 2022 hos PwC, Strandvejen 44, 2900 Hellerup.

Juryen består af regionsvinderen fra 2021 samt repræsentanter fra Dansk Erhverv, Nykredit, PwC og flere erhvervsprofiler. 

Tidligere landsvindere

Peter Vang Christensen fra Plantorama A/S (2021), 2020 (særår uden vinder pga COVID-19), Michael Holm fra Systematic (2019) Bjarke Hansen fra Primo Tours A/S (2018), Mikkel Borg Bjergsø fra Mikkeller ApS (2017), Marie-Louise Bjerg fra Top Mountain Industries ApS (2016), Anders Byriel fra Kvadrat A/S (2015) Susanne Hessellund fra Bel Air Aviation A/S (2014), Thomas Dinesen fra Dinesen Floors (2013), Peter Eriksen fra Nilpeter A/S (2012), Jørgen Hallundbæk fra Welltec A/S (2011), BK Engineering A/S (2010), KM Telecom A/S (2009), Webtop A/S (2008) og Expo-Net Danmark A/S (2007).

Kontakt os

Malene Billund

Presseansvarlig, PwC Denmark

Tlf: 5133 2378

Christian Corell

PR Associate, PwC Denmark

Tlf: 2829 3858

Torben Toft Kristensen

Partner, statsautoriseret revisor, PwC Denmark

Tlf: 9635 4024

Følg PwC