Visionær ejerleder bag it-virksomhed med 4-dages arbejdsuge vinder Temaprisen 2022 i Hovedstaden

Henrik Stenmann fra IIH Nordic A/S har netop modtaget prisen som Årets Regionale Temaprisvinder i Region Hovedstaden ved Årets Ejerleder 2022. Ejerlederen har skabt en moderne virksomhed med kontinuerlig vækst og formår samtidig at fastholde sine medarbejdere og tiltrække nye talenter. Henrik Stenmann fik overrakt prisen af PwC, Nykredit og Dansk Erhverv ved Hovedstadskåringen i Dansk Erhvervs lokaler i København.

I forbindelse med kåringen af Årets Ejerleder 2022 overrækkes for sjette gang en temapris, som går til den ejerleder, der har udvist et stærkt fokus på årets tema, talent og tillid. Prisen går i år til Henrik Stenmann fra it-virksomheden Internet Intelligence House Nordic A/S (IIH Nordic), som bl.a. rådgiver virksomheder om digitale strategier og online markedsføring. 

”Temaprisen går til Henrik, der står i spidsen for IIH Nordic. Henrik arbejder meget med medarbejderens trivsel og tror på, at god ledelse bygger på tillid, kommunikation og forventningsafstemninger. Han er visionær, og så er han ikke bange for at gå forrest og prøve nye initiativer af, hvis det kan gavne virksomheden og medarbejderne positivt,” udtaler Flemming Eghoff, partner i PwC i Hellerup, og fortsætter: 

“Henrik var bl.a. foregangsmand for en 4-dages arbejdsuge, som IIH Nordic implementerede i 2017 efter en testperiode på tre år. Som ejerleder har Henrik modet til at udfordre det normale, og så har han et stort fokus på at sikre gode udviklingsmuligheder for sine medarbejdere, både så han kan fastholde de nuværende medarbejdere, men også for at kunne tiltrække nye dygtige talenter.”

Ingen stress og lav medarbejderomsætning

I IIH Nordic har alle medarbejdere fri om fredagen, og der har ikke været nogen medarbejdere, som har været ramt af stress. Derudover har virksomheden en høj medarbejdertilfredshed og lav medarbejderomsætning, hvilket er særligt svært at opnå i it-branchen.

”Henrik Stenmann er en handlekraftig og ansvarsfuld ejerleder. Han reagerer og finder løsninger på de udfordringer, som både virksomheden og medarbejderne møder, uanset om det er inflation, lønkrav eller noget tredje. Henrik Stenmanns ledelsesstil har medført, at han har formået at opbygge et stærkt gensidigt tillidsbånd til sine medarbejdere,” siger Mikael Storm Andersen, regionsdirektør i Nykredit i København.

Hos Dansk Erhverv er direktør for markeder, Gitte Lillelund Bech, enig i, at den rette vinder af Temaprisen 2022 i Region Hovedstaden er Henrik Stenmann:

”Henrik Stenmanns visionære måde at lede IIH Nordic på fortjener anerkendelse. At turde prøve at implementere initiativer og idéer, som andre ikke gør, kræver mod og handlekraft, og det har Henrik Stenmann. Han har samtidig udviklet IIH Nordic til en virksomhed, som medarbejderne er glade for at være en del af, og som kan tiltrække nye talenter i en udfordret it-branche,” udtaler Gitte Lillelund Bech. 

Vinder af Årets Ejerleder i Region Hovedstaden 2022

Vinderen af Årets Ejerleder 2022 i Region Hovedstaden blev Layland Barker fra Titan Containers A/S. Han vinder prisen som Årets Ejerleder 2022 i Hovedstaden for at være en rollemodel for sine medarbejdere, der ikke er bange for at gå forrest, og for at have skabt en international koncern med ekstraordinære økonomiske resultater. Derudover er Layland Barker en ejerleder, som tager et bæredygtigt ansvar og er særlig god til at anerkende sine medarbejdere. 

Fakta om Årets Ejerleder 2022

Det er PwC, Nykredit, Dansk Erhverv og Finans, der står bag Årets Ejerleder, som afholdes for 19. gang. Årets tema er talent og tillid.

De syv regionale vindere går videre til landskåringen, som finder sted den 17. november 2022 hos PwC, Strandvejen 44, 2900 Hellerup.

Juryen består af regionsvinderen fra 2021 samt repræsentanter fra Dansk Erhverv, Nykredit, PwC og flere erhvervsprofiler. 

Tidligere landsvindere

Peter Vang Christensen fra Plantorama A/S (2021), 2020 (særår uden vinder pga COVID-19), Michael Holm fra Systematic (2019) Bjarke Hansen fra Primo Tours A/S (2018), Mikkel Borg Bjergsø fra Mikkeller ApS (2017), Marie-Louise Bjerg fra Top Mountain Industries ApS (2016), Anders Byriel fra Kvadrat A/S (2015) Susanne Hessellund fra Bel Air Aviation A/S (2014), Thomas Dinesen fra Dinesen Floors (2013), Peter Eriksen fra Nilpeter A/S (2012), Jørgen Hallundbæk fra Welltec A/S (2011), BK Engineering A/S (2010), KM Telecom A/S (2009), Webtop A/S (2008) og Expo-Net Danmark A/S (2007).

Contact us

Malene Billund

Presseansvarlig, PwC Denmark

Tel: 5133 2378

Christian Corell

PR Associate, PwC Denmark

Tel: 2829 3858

Flemming Eghoff

Partner, PwC Denmark

Tel: 3945 3175

Følg PwC