Søstrene Grene-topchef vinder prisen som Årets Ejerleder 2023 i Østjylland

Årets Ejerleder 2023
  • 01/11/23

Mikkel Grene fra Søstrene Grene vinder prisen som Årets Ejerleder 2023 i Østjylland. Han lever efter den helt særlige søsterånd og har videreført familievirksomhedens værdier, hvilket har sikret en høj vækst og bemærkelsesværdige flotte resultater. Han fik overrakt prisen ved en velbesøgt regionskåring på ARoS i Aarhus.

Mikkel Grene har netop vundet prisen som Årets Ejerleder 2023 i Østjylland. Han har siden 2011 været 2. generations ejerleder af den familieejede virksomhed, Søstrene Grene, der netop har fejret 50 års fødselsdag. En virksomhed, der på tre år har opnået en vækst på hele 71 %, har fået en digital salgskanal, har klaret sig godt igennem COVID 19-pandemien og globale forsyningsproblemer, og som i dag har 260 butikker fordelt i Europa. 

“Mikkel er en sand rollemodel og en usædvanlig stærk 2. generations ejerleder. Han udmærker sig på sine stærke personlige værdier og er på én gang ydmyg, beskeden, konkurrenceorienteret og modig. Han udmærker sig samtidig på sin evne til at professionalisere ledelsen, til at internationalisere virksomheden, til at tænke bæredygtigt og ikke mindst til at digitalisere,” fortæller Mads Meldgaard, partner i PwC i Aarhus.

Udviser tillid og giver ansvar til sine medarbejdere

Mikkel Grene er medejer sammen med sin bror, Cresten Grene, der er kreativ direktør. Han prioriterer sin familie og er særlig tydelig om vigtigheden af at have et liv uden for Søstrene Grene. Samtidig demonstrerer han tillid til sine medarbejdere ved at delegere ansvar. 

“Mikkel Grene ser det som sin opgave at bevare overskud, energi og fysisk styrke for at kunne udfylde sin ledelsesrolle. Når udfordringerne opstår, kan medarbejderne derfor regne med, at han bevarer roen og overblikket,” fortæller Henrik Rasmussen, Nykredits regionsdirektør i Midtjylland.

Ambitiøse mål for fremtiden

Mikkel Grene har en vækstplan, hvor der i de kommende år skal åbnes yderligere 100 butikker i Europa, og mulighederne i markedet skal indfries i en fortsat kontrolleret vækst, der gør det muligt at fastholde virksomhedens søsterånd. Mikkel Grene spiller derfor også en central rolle i udvælgelsen af nye franchisetagere, da det er afgørende, at de repræsenterer virksomhedens ånd og værdier. Hos Dansk Erhverv er man ikke i tvivl om, at Mikkel Grene er den rette vinder af Årets Ejerleder 2023 i Østjylland:

“Mikkel Grene har en unik forståelse for, hvordan man skaber vækst og samtidig holder fast i virksomhedens værdier. Det er lykkedes at skabe en vanvittig imponerende vækst efter et årti med uændret omsætning. Han har med andre ord løftet virksomheden til en international succes og fastholdt et unikt brand med stærke værdier, og derfor fortjener han at blive hyldet som Årets Ejerleder i Østjylland,” siger Casper Klynge, vicedirektør i Dansk Erhverv.

Fakta om Søstrene Grene (Aarhus)

Søstrene Grene blev grundlagt i Aarhus i 1973 af Inger Grene og hendes ægtemand Knud Cresten Vaupell Olsen. Butikkerne drives af lokale partnere som franchise – nogle steder også som joint venture. De 260 butikker sælger varer inden for kategorier som bl.a. interiør, legetøj, hobby og mad. Butikkerne er bygget op i en æstetisk labyrint, hvor kunderne kan handle til lyden af klassisk musik. Varerne importeres fra hele verden til logistikcenteret i Aarhus. Konceptet er bygget op omkring historierne om de to ugifte søstre Anna og Clara med hver deres personlighed. Anna og Clara er værterne i Søstrene Grene, og det har de været siden den første butik åbnede i Aarhus i 1973.

De stærke konkurrenter:

Christian Skovbo fra Aduro (Hasselager)

Christian Skovbo har ledet brændeovnsvirksomheden Aduro siden 2005 med betydelig succes. Aduro har oplevet en markant vækst i omsætningen på næsten 100 % i løbet af de seneste tre år. Som ejerleder udstråler Christian energi og et tydeligt drive i sit daglige arbejde, og han brænder for at udvikle virksomhedens medarbejdere.

Michael Gadeberg og Søren Bunk fra Dansk IngeniørService (Skanderborg)

Michael grundlagde Dansk IngeniørService i 1997, og kort tid efter kom Søren med. Virksomheden har siden den tid gennemgået en markant udvikling. Fra kun at operere på det danske marked er Dansk IngeniørService nu en international virksomhed med imponerende vækstrater, som er til stede i Polen, Spanien, Frankrig, Indien og USA.

Vinder af Årets Heltinde i Region Østjylland 2023

Vinderen af Årets Heltinde i Region Østjylland går til professor Mette Neville. Mette har som professor på Aarhus Universitet dedikeret stort set hele sit faglige virke til små og mellemstore virksomheder. Hun har i godt 40 år beskæftiget sig med små og mellemstore virksomheder og har udgivet 118 videnskabelige publikationer. Derudover er Mette bl.a. leder af Center for Små og Mellemstore Virksomheder og en del af regeringens SMV:Board for digital omstilling. Hun er forfatter, institutleder, forskningsleder og centerleder. Mette skaber med sin store viden og mangeårige indsats på SMV-området ekstraordinær værdi for mange virksomheder. Hun er en rollemodel, som fortjener anerkendelse for sit dedikerede arbejde.

Kontakt

For yderligere information kontakt PR-konsulent i PwC Christian Corell på mobil 2829 3858 eller pressekonsulent Peter Klaaborg fra Nykredit på mobil 2056 0706 eller pressekonsulent Jesper Ingemann fra Dansk Erhverv på 2265 0941. 

Tid og sted for Årets Ejerleder i Østjylland

Den 1. november 2023 kl. 16:30-18:15, ARoS, Aros Allé 2, 8000 Aarhus C.

Fakta om Årets Ejerleder 2023

Det er PwC, Nykredit, Dansk Erhverv og Finans, der står bag Årets Ejerleder, som afholdes for 20. gang. Årets tema er ejerledernes grønne transformation.

De syv regionale vindere går videre til landskåringen, som finder sted den 16. november 2023 hos PwC, Strandvejen 44, 2900 Hellerup.

Juryen består af regionsvinderen fra 2022 samt repræsentanter fra Dansk Erhverv, Nykredit, PwC og to erhvervsprofiler. 

Tidligere landsvindere

Layland Barker fra Titan Containers A/S (2022), Peter Vang Christensen fra Plantorama A/S (2021), 2020 (særår uden vinder pga COVID-19), Michael Holm fra Systematic (2019) Bjarke Hansen fra Primo Tours A/S (2018), Mikkel Borg Bjergsø fra Mikkeller ApS (2017), Marie-Louise Bjerg fra Top Mountain Industries ApS (2016), Anders Byriel fra Kvadrat A/S (2015) Susanne Hessellund fra Bel Air Aviation A/S (2014), Thomas Dinesen fra Dinesen Floors (2013), Peter Eriksen fra Nilpeter A/S (2012), Jørgen Hallundbæk fra Welltec A/S (2011), BK Engineering A/S (2010), KM Telecom A/S (2009), Webtop A/S (2008) og Expo-Net Danmark A/S (2007).

Se hvem der vinder Årets Ejerleder 2023

Tilmeld dig landskåringen

Kontakt os

Christian Corell

PR Associate, PwC Denmark

2829 3858

E-mail

Mads Meldgaard

Partner, Assurance, Aarhus, PwC Denmark

8932 5734

E-mail

Følg PwC