Business Analytics

Datadrevet værdiskabelse

Business Analytics er og bliver en kompetence til at opnå operational excellence i kritiske værdiskabende aktiviteter.

Med Business Analytics fokuserer PwC på de kernekompetencer i virksomheden, hvor intelligent og struktureret brug af data – koblet med kritiske forretningsprocesser – skaber størst værdi. Med Business Analytics skabes der operational excellence inden for seks områder, der bidrager til værdiskabelsen, øger effektiviteten samt skaber glade medarbejdere og tilfredse kunder. Operational excellence er målet – Business Analytics er midlet.

 

Operational excellence

36 % af adspurgte CEO’er fokuserer på at øge produktivitet gennem investeringer i automatisering og teknologi – en forøgelse på 124 % siden 2016.

24th Annual Global CEO Survey PwC, 2021

Companies that inject big data and analytics into their operations can outperform their peers by 5% in productivity and 6% in profitability

Big Data: The Management Revolution, Harvard Business Review

De seks områder i Business Analytics

Planning 1

Planning
Data analytics kan bruges til at forbedre planlægning, indkøb og produktion, så din virksomhed hele tiden er i stand til at møde efterspørgslen.

Forecasting 1

Forecasting
Eksterne faktorer og sæsoneffekter kan have stor indflydelse på efterspørgslen.
Ved at anvende historiske data kan der dannes estimater af markedsudviklingen.

Reporting 1

Reporting
I store, ustrukturerede datamængder kan det være svært at finde sammenhænge. Ved at opstille data overskueligt i BI-løsninger kan nye mønstre og sammenhænge opdages.

Digitalisation 1

Digitalisation
Ved at digitalisere de forskellige dele af værdikæden skabes der bedre mulighed for at måle og monitorere specifikke områder af forretningen.

People 1

People
Medarbejdere er det, der driver vækst og nytænkning i de fleste organisationer. Ved at anvende eksisterende data kan man måle på medarbejdernes motivation og gøre en indsats for at reducere antallet af opsigelser.

Reporting 1

Processes
Manuelle processer er en af de største forhindringer i rejsen mod effektivisering. Robotter kan være med til at automatisere trivielle processer og frigøre vigtige ressourcer.

Hvorfor PwC?

Med afsæt i vores solide erfaring med at løse de væsentlige forretningsudfordringer, som vores kunder står over for, kombineret med vores viden og ekspertise inden for dataanalyse kan vi hjælpe dig med at finde mulighederne og realisere potentialet i netop din virksomhed. Ved at omsætte data til konkret handling sikrer vi i samarbejde med dig, at dine strategiske fokusområder bliver løftet gennem data – via analytics, arbejdsgange og mennesker.

Kontakt os

Kim Domdal

Kim Domdal

Partner, Head of Business Transformation, PwC Denmark

Tlf: 3070 1853

Jesper Hyche Sørensen

Jesper Hyche Sørensen

Partner, PwC Denmark

Tlf: 89325607

Følg PwC