Afrika erhvervsrådgivning

Investorer over hele verden har fået øje på det kæmpe vækstpotentiale, der findes i Afrika, især det befolkningsmæssige aspekt, som kontinentet med det næst højeste befolkningsantal. Danske virksomheder etablerer sig i stigende grad i flere af Afrikas 54 stater. Afrika er det yngste kontinent i verden, hvor halvdelen af befolkningen er under 19 år. Det forventes, at Afrika har den største arbejdsstyrke i verden i 2040.

Det afrikanske erhvervsliv er fyldt med muligheder, og Afrika er hurtigt blevet et lukrativt marked med et enormt forretningspotentiale for danske virksomheder, der enten etablerer sig i Afrika eller handler med Afrika. Forskelligheden i kulturen, erhvervslivet og de lovgivningsmæssige og politiske systemer kan dog være udfordrende for disse projekter.

De afrikanske skatte- og lovgivningsmæssige rammer ændrer sig konstant for at imødekomme interne økonomiske forhold, hvilket får udsigten til at drive forretning i Afrika til at være både krævende og udfordrende.

Opfyldelse af dine ønsker

PwCs Africa Desk i Danmark tilbyder en lang række ydelser til nordiske virksomheder, der overvejer at etablere sig i Afrika eller for virksomheder, der allerede er til stede i Afrika. Vi assisterer også afrikanske virksomheder, der ønsker at drive forretning i Danmark eller i de andre nordiske lande.

Med vores globale PwC netværk og vores ekspertviden har vi etableret Afrika Desk i København for at hjælpe nordiske og andre udenlandske investorer med at etablere sig og drive forretning i Afrika.

Afrika Desk i Danmark arbejder tæt sammen med vores PwC kollegaer i Afrika. Desuden består vores Afrika Desk i Danmark bl.a. af en afrikansk skatteekspert, som har praktisk erfaring med skatterådgivning i både Afrika og i Danmark.

  • Med støtte fra det stærke netværk af PwC-kontorer i Afrika er Afrika Desk godt rustet til at levere optimale løsninger til virksomheder gennem:
  • Rådgivning omkring vigtige problemstillinger, som din virksomhed står overfor i Afrika.
  • Optimering af både danske og afrikanske skattestrukturer for at sikre skattemæssig effektivitet.
  • Besvarelse af diverse spørgsmål, som virksomheder måtte have, når de overvejer at investere i Afrika.
  • Formidling af kontakter til eksperter inden for skat og jura i forbindelse med investering i Afrika.
  • Koordinering mellem virksomheder, der ønsker at investere i Afrika og PwC-kontorer i de respektive lande, samt
  • Organisering af seminarer omkring udfordringerne ved at etablere sig i Afrika samt udsendelse af nyheder om nye tiltag inden for skat og jura i Afrika.

Kontakt os

Jørgen Juul Andersen

Partner, Transfer Pricing, PwC Denmark

Tlf: 3945 9434

Følg PwC