Fire gode råd til at optimere tomstolprocenten

Det offentlige tilskud til patienter i den almene voksentandpleje er i 2018 reduceret med 300 mio. kr. - og det udfordrer omsætningen for de fleste tandlægeklinikker. 

For mange klinikejere er der meget at hente ved at optimere på klinikkens nuværende kapacitet og personalesammensætning, også populært under ét kaldet: tomstolprocenten. Ved at følge vores fire gode råd, kan du allerede i dag gå i gang med at optimere tomstolprocenten og dermed øge indtjeningen i din klinik.

Læs mere i brancheanalysen for tandlæger

Fire gode råd - fokusér på tomstolprocenten

Første råd

Find ud af, hvad jeres nuværende tomstolprocent ligger på. Tomstolprocenten indikerer, hvor meget behandlingstid, der er til rådighed, men som ikke udnyttes, dvs. hvor ofte behandlingsstolen står tom i løbet af arbejdsdagen.

Fjerde råd

Lad behandlerne gennemgå deres aftalebog et par dage frem i tiden og marker de patienter, som kan have en tendens til at udeblive eller komme for sent. Lad derefter receptionen eller behandleren ringe og bekræfte tiden med patienten. På den måde får I fanget eventuelle sene afbud. 

Andet råd

Læg en målsætning sammen med klinikken for, hvad tomstolprocenten skal være om et år. Fx at den skal reduceres fra 12% til 8%. En sådan forbedring kan nemt betyde en forbedring af omsætningen på 500.000 kr. på årsbasis, afhængig af størrelsen på klinikken.

Trejde råd

Sørg løbende for at optimere aftalebogen og flyt patienter rundt. Ét ledigt tidspunkt om 2 dage er bedre end ét i eftermiddag.

Kontakt os

Emil Uggerhøj

Partner, PwC Denmark

Tlf: 2264 7560