Brancheanalyse for tandlæger: Markant stigning i omsætningen på klinikkerne

Igen i år lancerer PwC en analyse af tandlægebranchen. Analysen tager som altid udgangspunkt i regnskabstal, og vi håber at kunne give jer yderligere inspiration til det daglige arbejde på klinikkerne. Download hele analysen her.

Årets nøgletalsanalyse viser, at omsætningen det seneste år er steget markant i forhold til året før.

I gennemsnit er omsætningen pr. Klinikejer steget med DKK 0,5 mio., og den gennemsnitlige omsætning ligger på DKK 6,7 mio. pr. klinikejer. Årsagen til stigningen skal bl.a. findes i, at klinikkerne bliver større og kæderne stadig køber op i branchen.

Sygesikringsomsætningen udgør i gennemsnit 15 % af den samlede omsætning, hvilket er en stigning på 1 procentpoint i forhold til året før, men er på niveau med de to foregående år.

Brancheanalyse for tandlæger

Udviklingen i udvalgte nøgletal

“Efterspørgslen efter mere komplekse tandbehandlinger stiger. Det betyder, at tandklinikkerne kommer til at investere i ny teknologi, større klinikker og særligt den digitale omstilling i forhold til bl.a. administration af klinikken og arbejdsplanlægning.”

Paw Hjelmberg Laursen, Brancheekspert

Om brancheanalysen for tandlæger

Regnskabsanalysen for tandlæger baserer sig på det store antal klinikker, som PwC betjener inden for tandlægebranchen. Nøgletallene tager udgangspunkt i regnskaber med afslutningsdato indtil den 31. december 2022, som vi har udarbejdet i løbet af 2023.

Download brancheanalysen for tandlæger

Få adgang til hele analysen inkl. PwC's gode råd til omkostningsreduktion

Kontakt os

Steffen Damsgaard Sørensen

Partner, Assurance, Aarhus, PwC Denmark

8932 5694

E-mail

Paw Hjelmberg Laursen

Senior Manager, PwC Denmark

7921 2704

E-mail

Følg PwC