Skip to content Skip to footer
Search

Loading Results

Årets Ejerleder 2022

Vær med, når vi hylder Danmarks dygtigste ejerledere.

Tilmeld dig alle regionskåringerne samt landskåringen her.

Med Årets Ejerleder hylder vi Danmarks dygtigste ejerledere i hele landet.

Vi hylder således en ejerleder, der som frontfigur har haft en central rolle i skabelsen af en ekstraordinær succeshistorie til inspiration for andre ejerledede virksomheder.

Temaprisen uddeles på baggrund af årets tema: Talent og Tillid. Vi uddeler desuden prisen Årets Helt 2022, som gives til en ejerleder, som har gjort sig særligt bemærket i lokalsamfundet

Glæd dig til Årets Ejerleder 2022, og til at møde Danmarks dygtigste ejerledere ved de syv regionskåringer landet over samt ved den store finale - landskåringen.  

Målgruppe

Kåringerne er henvendt ejerledere. I tilfælde af overtegning forbeholder vi os retten til at fordele pladser efter målgruppen, så det udgør et bredt udsnit af dansk erhvervsliv - og ikke efter først-til-mølle.

Årets tema: Talent og tillid

Kampen om talent og kvalificeret arbejdskraft har aldrig været så intens som nu. Samtidig stiller nuværende og kommende medarbejdere stadig større krav om, at virksomhederne handler ansvarligt, er agendasættende og tager aktiv del i løsningen af aktuelle samfundsproblemer. I år har vi fokus på, hvad ejerlederne aktivt gør for at vinde talenternes tillid.

 

Playback of this video is not currently available

0:30

Sådan finder vi Årets Ejerleder

Årets Ejerleder er en årlig kåring, hvor vi kårer de dygtigste ejerledere i Danmark. For at finde finalisterne til regionskåringerne, analyserer PwC flere end 9.000 ejerledede virksomheder ud fra offentliggjorte regnskabsinformationer. Blandt disse gennemføres der personlige interviews med ejerledere fra flere end 125 virksomheder. Ejerlederne interviewes ud fra spørgsmål om ejerlederen og dennes virksomhed, ledelsesfunktioner og forretningsplan, performance og vækstambitioner, ejerskifte samt årets tema.

En lokal jury, bestående af bl.a. regionsvinderen 2021, en lokal erhvervsperson og repræsentanter fra samarbejdspartnerne, mødes herefter og udvælger tre finalister og en regionsvinder i hver af de syv regioner. Blandt disse syv regionsvindere udvælger en landsjury herefter den person, der kåres som Årets Ejerleder. 

Derudover udvælger den lokale jury i hver region også en temaprisvinder særligt på baggrund af årets tema. Blandt de syv regionale temaprisvindere udvælger en landsjury herefter den person, der kåres som Årets Temaprisvinder. Analysearbejdet, der ligger til grund for kåringen af Årets Ejerleder giver et indgående kendskab til danske ejerledere og deres virksomheder, og hvordan de bidrager til væksten.

En ejerleder nomineres i analysearbejdet og til interview, hvis virksomheden og ejerlederen opfylder følgende kriterier:

 • A/S – ApS – P/S

 • Minimum 10 ansatte

 • Eksisteret i minimum 5 år

 • Positiv egenkapital i seneste regnskab

 • Positivt resultat i seneste regnskab

 • Vækst i dækningsbidrag set over en 3-årig periode eller en vækst i dækningsbidrag på min. 15% i seneste regnskabsperiode. 

 • Excl. børsnoterede selskaber og deres datterselskaber

 • Excl. datterselskaber af udenlandske virksomheder

 • Excl. selskaber på Børsens Top 100 eller deres datterselskaber

 • Ejerlederen skal have central indflydelse på den daglige drift

 • Ejerlederen skal have en betydende ejerandel (>20 %)

ÅE logo

Kontakt os

Ulrik Ræbild

Partner, PwC Denmark

Tlf: 3945 3288

Peter Zdrinka Nannestad

Business Development Director, PwC Denmark

Tlf: 3945 9563

Anders Lindeløv

Senior Associate, PwC Denmark

Tlf: 4050 1403

Følg PwC