Pension

Har du planlagt din fremtidige indkomst? Det er vigtigt at have et samlet overblik over, hvordan din økonomiske situation ser ud ved pensionering.

Har du styr på din pension?

Mange spørgsmål presser sig på i forbindelse med pensionsopsparing:

  • Hvordan er de skattemæssige forhold ved ind- og udbetaling af pensionsordninger, og hvilken påvirkning får de på efterløn og sociale ydelser?
  • Skal der ske en opsparing i virksomheden, eller kan det bedre betale sig at indskyde pengene på en pensionsordning?
  • Kan jeg som selvstændige erhvervsdrivende anvende de meget fleksible regler for pensionsindskud og kan fortjeneste ved salg af virksomheden indskydes på en pensionsordning?
  • Hvis min arbejdsgiver tilbyder medarbejderobligationer, er det så bedre at spare op til pension ad den vej?

Vil du flytte til udlandet med din pension?

Overvejer du fraflytning til udlandet ved pensionering, er der særlige danske skatteregler som skal iagttages. I nogle situationer vil Danmark beskatte ekstraordinære store pensionsindbetalinger, der er foretaget i en længere årrække op til fraflytningen.

Hvorledes pensionen beskattes ved udbetaling, afhænger meget af hvilken ordning, der er tale om, og hvilke land der flyttes til.

Få hjælp til at planlægge den tredje alder

I samarbejde med dig kan vi udarbejde et ”seniorbudget”, så der skabes et overblik over den finansielle situation ved pensionering.

Det er nødvendigt i god tid at drøfte, hvilke pensionsordninger der skal vælges, så utilsigtet efterbeskatning m.v. imødegås.

Kontakt os

Har du brug for sparring eller vil du høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig, så kontakt os for en uforpligtende dialog.

Kontakt os

Per Ørtoft Jensen

Tax Partner, People & Organisation, PwC Denmark

Tlf: 3945 9788

Finn Madsen

Tax Partner, People & Organisation, PwC Denmark

Tlf: 2214 5327

Richardt Tabori Kraft

Tax Partner, People & Organisation, PwC Denmark

Tlf: 8932 5597

Følg PwC