Integrity Due Diligence

Skab tryghed og tillid med baggrundstjek af ledende medarbejdere, leverandører, agenter, m.m

Integrity Due Diligence (eller IDD) er en hjælp til at afdække en række risici, som ellers kan være en uhåndgribelig størrelse, når vores kunder f.eks. skal ansætte en ny nøglemedarbejder, købe en virksomhed eller indgå en kontrakt med en samarbejdspartner.

Gennem søgninger på tværs af lokale og internationale kilder finder vi frem til, om en person eller virksomhed udgør en risiko omdømmemæssigt, finansielt eller juridisk.

Et par klassiske eksempler er en virksomhed, som har fået bøder for at overtræde lovgivningen, og derfor har været omtalt negativt i pressen. Eller en person, som er straffet for bedrageri i et andet land eller indgår i en selskabskonstruktion i et såkaldt skattelyland.

På baggrund af vores undersøgelser bliver det nemmere for kunden at træffe beslutning om, hvorvidt denne vil gå ind i det påtænkte samarbejde eller investering.
 

Relevante spørgsmål ifm. integrity due diligence:

”Hvordan kan jeg blive klogere på, om vores nye CFO har dét, der skal til, når han har været omtalt i aviserne i nogle uheldige sammenhænge?”

”Jeg vil gerne sikre, at vi kan sende vores betroede medarbejdere ud på en opgave, der kræver et baggrundstjek. Kan I hjælpe med det?”

Vores ydelser

Processen omkring Integrity Due Diligence kan skræddersyes efter kundens behov. Vi kan foretage alt fra nogle få opslag til at lave egentlige vetting-undersøgelser af personer og virksomheder.

Nogle af typiske trin er:

Opslag på person eller virksomhed i global database (ORBIS), som indeholder informationer fra danske og udenlandske registre.

  • Selskabsinformationer for at identificere ejerskaber og ledelsesposter
    • Global mediedatabase med over 50.000 internationale medier samt målrettede søgninger på internettet og sociale medier for at identificere potentielt negative omtaler
    • Global ”civil ligation” database for at identificere, om der er offentlig information om involvering i søgsmål
    • Globale sanktionslister, Politically Exposed Persons (PEP) lister, ”black lists” og lignende lister, der identificerer økonomiske kriminalitet.
       

Interview med en eller flere personer afhængigt af situationen. Det kan være selve jobansøgeren, CFO i en ”target” virksomhed eller en tidligere chef eller kollega på ”peer” niveau.

On-site undersøgelser af forretningsadresser, hvis der f.eks. er mistanke om en ”købt” adresse uden aktivitet eller en stråmandskonstruktion.
 

Hvad har vi hjulpet kunderne med?

Vi har hjulpet vores kunder med at foretage Integrity Due Diligence:

  • Ved afdækning af om kunder, distributører og leverandører i højrisiko land og industri kunne accepteres af vores kunde
  • På ”target” virksomheder og personer i forbindelse med finansielle due diligence processer
  • I forbindelse med baggrundstjek af medarbejdere, der skulle leve op til særlige sikkerhedskrav
  • I forbindelse med ansættelse af nøglemedarbejdere – f.eks. CFOs i Top Tier og Middle Market segmenterne

Formålet med IDD er at give vores kunde et informeret grundlag til at beslutte, om de vil gå videre med denne person eller virksomhed.

Vi kan mærke, at der er stigende efterspørgsel på Integrity Due Diligence, og vi kan sammensætte produktet efter behov på tværs af landegrænser.

Vi rapporterer vores findings til kunden ud fra en risiko score og giver altid ærlig og risikobaseret feed back på den undersøgte person eller virksomhed. Det skaber tillid, at vi finder og fortæller om det, kunden ikke nødvendigvis kunne eller ville spørge om.

Vi opererer inden for rammerne af persondatareglerne og anti-diskriminationslovgivning.

Kontakt os

Trine Vestengen Hopkins

Partner, Leder af Risk Assurance, PwC Denmark

Tlf: 5215 0003

Anastassia Stukan

Director, Risk Assurance, PwC Denmark

Tlf: 2168 9587

Følg PwC