Pension

Har du planlagt din fremtidige indkomst? Det er vigtigt at have et samlet overblik over, hvordan din økonomiske situation ser ud ved pensionering.

Har du styr på din pension?

Mange spørgsmål presser sig på i forbindelse med pensionsopsparing:

  • Hvordan er de skattemæssige forhold ved ind- og udbetaling af pensionsordninger, og hvilken påvirkning får de på efterløn og sociale ydelser?
  • Skal der ske en opsparing i virksomheden, eller kan det bedre betale sig at indskyde pengene på en pensionsordning?
  • Kan jeg som selvstændig erhvervsdrivende anvende de meget fleksible regler for pensionsindskud, og kan fortjeneste ved salg af virksomheden indskydes på en pensionsordning?
  • Hvis min arbejdsgiver tilbyder medarbejderobligationer, er det så bedre at spare op til pension ad den vej?
  • Hvis du er omfattet af forskerskatteordningen i Danmark, kan det så betale sig at indbetale til en 53A-pensionsordning?
  • Er der særlige skatteregler, som gør sig gældende, hvis jeg flytter til udlandet ved pensionering?

Få hjælp til at planlægge den tredje alder

I samarbejde med dig kan vi drøfte, hvilke pensionsordninger der vil være optimale for din situation og udarbejde et seniorbudget, så vi sammen får skabt et overblik over din finansielle situation ved pensionering.

Med seniorbudgettet får du et estimat af den nødvendige formue for at kunne opretholde din ønskede levestandard og privatforbrug efter pensionering.

Det er nødvendigt i god tid at drøfte, hvilke pensionsordninger der skal vælges, så utilsigtet efterbeskatning m.v. imødegås.

Kontakt os

Har du brug for sparring, eller vil du høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig, så kontakt os for en uforpligtende dialog.

Kontakt os

Claus Høegh-Jensen

Tax Partner, PwC Denmark

Tlf: 3945 3303

Rasmus Kjærgaard Nielsen

Director, Skat, PwC Denmark

Tlf: 2015 6172

Følg PwC