Skip to content Skip to footer
Search

Loading Results

Hvad siger reglerne, hvis du gerne vil stifte et aktieselskab (A/S)?

Et aktieselskab minder på mange måder om et anpartsselskab (ApS). Der er dog langt flere regler forbundet med driften, fx skal ethvert aktieselskab have en bestyrelse og en direktion, og så skal du betale et markant højere indskud som startkapital.

Aktieselskabet bliver anset som et af de mest seriøse og professionelle foretagender. Der vil typisk være flere ejere af et aktieselskab, og de bliver med andre ord kaldt for aktionærer. Hver enkelt aktionær hæfter begrænset og kan altså højst komme til at miste det beløb, de hver især har indskudt i selskabet.

Hvad er fordelene ved at investere en stor startkapital?

For at stifte et aktieselskab skal du investere 400.000 kroner som startkapital eller være ejer af andre aktiver, der kan skydes i selskabet. Du skal betale det samme beløb, hvis du i forvejen ejer et anpartsselskab eller en anden virksomhedstype, som du gerne vil omdanne til et aktieselskab.

Den høje startkapital medfører en række fordele. Det er det beløb, du maksimalt kan hæfte for, og så sender det samtidig et stærkt signal til virksomhedens kunder og omverdenen generelt. Når der er midler til en stor startkapital, er der med stor sandsynlighed også andre midler til stede i virksomheden, hvorfor det signalerer, at der er tale om en solid og stærk virksomhed.

Regler og krav til et aktieselskab

  • Der er et krav om startkapital på 400.000 kroner.
  • Du kan stifte selskabet sammen med flere ejere.
  • Du hæfter begrænset og kan højst tabe de penge, du har skudt i selskabet.
  • Du skal etablere en bestyrelse og en direktion.
  • Du skal udarbejde et årsregnskab årligt efter Årsregnskabsloven, som skal offentliggøres på cvr.dk 
  • Du skal registrere dit ApS på virk.dk. Det er et krav, at stiftelseskapitalen bekræftes af en godkendt revisor, advokat eller af din bank.

Etablering af virksomhed

Der er mange ting, du skal være opmærksom på, når du overvejer at starte din egen virksomhed - og mange beslutninger, du skal træffe. Det betyder, at der kan opstå en masse spørgsmål, du ønsker at få besvaret.

Vores eksperter deler derfor deres viden og giver dig gode råd om nogle af de væsentligste emner. Få inspiration og gode råd til, hvordan du starter din egen virksomhed.

Læs mere her