Skip to content Skip to footer
Search

Loading Results

Hvad er der af krav, når du vil starte et anpartsselskab (ApS)?

ApS er betegnelsen for et anpartsselskab. Der er her tale om et kapitalselskab, hvor du skal lægge kapital i for at starte virksomheden op. ApS er en af de mest benyttede selskabsformer i Danmark, og der kan ikke alene være én, men flere ejere af et ApS.

Vil du gerne starte et ApS, skal du kunne betale 40.000 kroner i startkapital. Du kan vælge at placere din egen formue i foretagendet, men du kan også indskyde aktiver som eksempelvis en firmabil eller udstyr, der skal anvendes i virksomheden.
Et andet alternativ er, at du indskyder værdien af en anden virksomhed, du allerede driver, og som du gerne vil ændre til et anpartsselskab. Det kan eksempelvis være en enkeltmandsvirksomhed, hvilket også kan tælle som startkapital. Hvis du gør det på den måde, vil der være tale om en virksomhedsomdannelse. Du skal have hjælp fra en godkendt revisor til bl.a. at udarbejde erklæringer om værdien på de virksomheder, du ønsker at indskyde.

Vil du gerne anvende aktiver som startkapital, kræver det, at du får en revisor til at vurdere værdien af aktiverne. Et aktiv kan være et specielt kamera eller lignende, som bliver vurderet til fx 25.000 kroner. Det aktiv kan du indskyde i virksomheden, hvorfor det efterfølgende kun vil være de resterende 15.000 kroner, du skal betale i startkapital. Du skal dog have for øje, at de indskudte aktiver skal have relevans for virksomheden, da privat anvendelse af dem vil have skattemæssige konsekvenser.

Du hæfter kun begrænset, når du er medejer af et ApS. Det vil sige, at du kun hæfter med de 40.000 kroner, der er blevet skudt i virksomheden som startkapital, hvis det viser sig, at din virksomhed ikke kan løbe rundt. Det er på grund af den begrænsede hæftelse, at kapitalselskaber skal udarbejde og offentliggøre et årsregnskab årligt. Det gøres, så kreditorer og samarbejdspartnere kan vurdere virksomhedens økonomi og kreditværdighed.

Opret med fordel et holdingselskab og et driftsselskab samtidig

Vi har en særskilt artikel, der går i nærmere i dybden med, hvad et holdingselskab er. Der er dog en god grund til at inddrage et holdingselskab allerede nu, hvor vi taler om ApS.

Mange, der opretter et ApS, vælger typisk at starte et holdingselskab samtidig. Årsagen til det er, at du kan etablere det således, at holdingselskabet ejer anparterne i det opstartede ApS. En af fordelene ved det er, at den kapital, du har brugt til opstart af holdingselskabet, kan blive anvendt igen til stiftelse af dit driftsselskab. Dette kaldes rullende kapital.

Regler og krav til et ApS

  • Du skal indskyde startkapital til en værdi af 40.000 kroner i virksomheden.
  • Du kan stifte selskabet alene eller sammen med flere anpartshavere.
  • Du hæfter begrænset, og det vil sige, at du kun hæfter med de 40.000 kroner, som du har skudt i som startkapital. 
  • Der skal årligt udarbejdes et årsregnskab efter Årsregnskabsloven, som offentliggøres på cvr.dk. 
  • Du skal registrere dit ApS på virk.dk. Det er et krav, at stiftelseskapitalen bekræftes af en godkendt revisor, advokat eller af din bank.

Etablering af virksomhed

Der er mange ting, du skal være opmærksom på, når du overvejer at starte din egen virksomhed - og mange beslutninger, du skal træffe. Det betyder, at der kan opstå en masse spørgsmål, du ønsker at få besvaret.

Vores eksperter deler derfor deres viden og giver dig gode råd om nogle af de væsentligste emner. Få inspiration og gode råd til, hvordan du starter din egen virksomhed.

Læs mere her