Få op til 100.000 kr. til digital forretningsudvikling i din virksomhed

09/03/20

SMV:Digital, som er et samlet program, hvor du kan få hjælp til digital omstilling af din virksomhed, åbner nu op for tilskudspuljer, der er rettet mod at støtte små og mellemstore virksomheder i at vækste og styrke deres konkurrenceevne gennem digitalisering.

Du kan søge to forskellige puljer

SMV:Digital er etableret af regeringen, som led i deres digitale vækstplaner for små og mellemstore virksomheder. Der er to forskellige puljer, som har forskellige niveauer af hjælp. Du kan søge om et tilskud på 25.000 kr., og om et på 100.000 kr.

  • Tilskuddet på 25.000 kr. kombineres med deltagelse på en obligatorisk workshop, hvor du bliver klogere på, hvor din virksomhed har brug for rådgivning. Tilskuddet er en del af en mindre pulje på i alt 2,3 mio. kr., som uddeles fra 9 marts 2020. 
  • Tilskuddet på 100.000 kr. er en del af en landsdækkende pulje på i alt 9,25 mio. kr. Puljen var annonceret til at åbne den 6. april 2020, men det er udskudt på grund af COVID-19. Puljen forventes pt. at åbne for ansøgninger inden sommer.

Stil skarp på dine digitale potentialer 

Begge puljer giver dig adgang til rådgivning, som har fokus på, hvordan din virksomhed kan få mest ud af den digitale omstilling. Der bliver stillet skarpt på at få afklaret netop dine digitale potentialer. Du kan få hjælp til enten en digital potentialeafklaring eller assistance til et implementeringsforløb. Nogle af de konkrete ting, du kan få hjælp til er fx:

  • Afklaring af processer, der kan digitaliseres/automatiseres
  • Afklaring af relevant teknologi til digitalisering/automatisering
  • Forretningsudvikling
  • Hjælp til teknisk integration af ny teknologi
  • Uddannelse af relevante medarbejdere i brugen af den specifikke nyindkøbte teknologi
  • Hjælp til gennemførelse af organisatoriske ændringer som følge af implementering af ny teknologi.

Start allerede nu og få hjælp til processen

Puljerne uddeles efter først-til-mølle-princippet - og der er stor interesse. Vi anbefaler derfor, at du allerede nu tager stilling til, om der findes muligheder i din forretning, som du kan opnå tilskud til. 

PwC kan hjælpe dig med at afklare, hvorvidt din virksomhed opfylder kravene til tilskuddet, og om dit specifikke projekt opfylder kriterierne. Du er selvfølgelig også velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for hjælp til udarbejdelsen af din ansøgning - eller hvis du har spørgsmål til ansøgningsprocessen i sig selv. 

PwC er godkendt som rådgiver til projekterne

Væksthusene skal godkende de rådgivere, der må hjælpe dig med dit digitaliseringsprojekt. Vi har i PwC flere rådgivere, der er godkendt til at hjælpe dig. Du kan derfor kontakte os, hvis du får tilskuddet, og så hjælper vi dig med dit projekt, så du får mest muligt ud af det.

Kontakt os

Jesper Vedsø

Partner, PwC Denmark

Tlf: 2134 5307

Thomas Schaumburg-Müller

Partner, PwC Denmark

Tlf: 4098 8446

Følg PwC