Årets Ejerleder 2021: Peter Vang Christensen fra Plantorama

Stort tillykke til vinderne ved Årets Ejerleder 2021. Bliv klogere på, hvorfor de har vundet og læs mere om Årets Ejerleder, Årets Temapris, Årets Hæderspris og Årets Helt(inde).

Årets Ejerleder 2021

Peter Vang Christensen er visionær og har i mange år formået at videreudvikle og udvide sit forretningsgrundlag. Han har overblik over alle detaljer, men giver sin ledelsesgruppe plads og tillid. Plantorama står som en klar vinder i Danmark, og har udviklet et koncept, der gør at man står stort alene på markedspladsen, hvor der fortsat er plads til betydelig vækst. Næste skridt er måske en internationalisering.

Peter Vang Christensen er 3. generation af en gartnerfamilie. Familievirksomheden er efter 25 år under vinderens lederskab noget helt andet. Virksomheden har i dag over 700 ansatte, der sammen skaber en ”Oase af liv” i Plantoramas 13 havecentre i Danmark. Han er meget jordnær, rolig, analyserende og det er svært at få ham til at fremhæve sig selv. Men han er også ekstremt ambitiøs og klar til at gå egne veje. Han er visionær og investerer og transformerer konstant den forretning han ejer og leder.

Årets Hædersprismodtager 2021

Anders Holch Povlsen fra Bestseller har gennem en årrække været en markant skikkelse i erhvervslivet - ikke bare i Danmark men globalt. Anders Holch Povlsen har, gennem sin flotte karriere, ikke alene været med til at sætte en række danske virksomheder på verdenskortet, men samtidig skabt og sikret et betydeligt antal af danske og globale arbejdspladser.

Anders Holch Povlsen har, med sin sans for forretning, mod og dygtighed opnået både massiv vækst i den eksisterende forretning samt med succes gået ind på nye områder. Han har således været indbegrebet af en rigtig entreprenør og ejerleder.

Årets Temaprisvinder 2021

Peter Dupont fra The Coffee Collective har formået at skabe en virksomhed, som ikke går på kompromis med sine principper. Virksomheden er frontløber i branchen på bæredygtighedsområdet. Peter Dupont er drevet af at skabe de bedste kundeoplevelser indenfor branchen, og samtidig skabe merværdi overfor såvel kunder som producenter. Han har opnået en anerkendelse af, at The Coffee Collective bidrager til at løse sociale og miljømæssige problemstillinger. Dette under visionen “om ikke bare at være bedst i verden, men være bedst for verden.” 

Peter Dupont har, som en integreret del af sin forretning, opbygget et community omkring The Coffee Collective - ikke blot for de eksisterende forretninger i Danmark, men også med partnerskaber hos ligesindede på tværs af kloden.

Årets helt(inde) 2021

Karin Salling og Salling Fondene har gennem flere år gjort en markant forskel i både Region Østjylland og Aarhus. Særligt indenfor idræt og kultur har forskellige aktører oplevet, at årets helt/heltinde har været afgørende for, at aktiviteter kunne gennemføres, og faciliteter kunne etableres. COVID-19 betød - som bekendt - en mere eller mindre nedlukning af samfundet, og her blev særligt idræts- og kulturområdet hårdt ramt. Hjælpepakker var kun i et vist omfang i stand til at kompensere for de tab, institutionerne kunne konstatere. 

Salling Fondene donerer hvert år en del af overskuddet til initiativer og projekter inden for kultur, sport, uddannelse, kirke og velgørende formål, ikke kun i Århus - men i hele Danmark.

 

Regionsvindere og finalister

Playback of this video is not currently available

1:54

Årets Ejerleder 2021: Regionsvinder i Nordjylland

Christina Ørskov er ejerlederen bag Orskov Yard A/S, der med hovedsæde i Frederikshavn reparerer og servicerer forskellige skibstyper inden for den maritime branche. Christina Ørskov er 3. generation af Ørskov-familien, som fører Orskov Yard stærkt videre og skriver yderligere på virksomhedens 63 år lange historie. 

Hun vinder prisen som Årets Ejerleder 2021 i Nordjylland for at være en ejerleder, der har sammensat det rigtige team og vist viljen til at drive væksten i Orskov Yard. Samtidig tager Christina Ørskov et globalt og lokalt samfunds- og klimamæssigt ansvar med bæredygtige investeringer og lokale projekter. 

Læs mere om regionsvinderen

De stærke konkurrenter

Marck André Højbjerg Matthiasen fra Dantoy A/S (Hobro)

Dantoy gennemførte et generationsskifte i juli 2018, hvor André Højbjerg Matthiasen overtog virksomheden fra sin svigerfar. Marck er uddannet cand.merc.aud fra 2016 og har formået at skabe en vækstvirksomhed, som for længst er vokset ud over de danske grænser og nu sælger til mere end 50 lande. Ejerlederen har fokus på at skabe en rummelig arbejdsplads, hvor der er plads til kollegaer, som ikke nødvendigvis passer ind i alle virksomheder, som arbejder med at montere produkter på fx beskyttede værksteder. 

Anemette og Danni Bühlmann fra Familien Bühlmann (Aalborg)

Anemette Bühlmann er 3. generation i spidsen for familievirksomheden sammen med hendes mand Danni Bühlmann. Familien driver flere hoteller og restauranter i Jylland og står samtidig bag en omfattende konferencevirksomhed med fokus på unikke rammer, god gastronomi og grøn bæredygtighed. På trods af COVID-19-pandemien, der ramte hotelbranchen særligt hårdt, har familien formået at styrke og skabe vækst i virksomheden igennem en række initiativer og tiltag. Det lykkedes bla. at holde åbent på Hotel Scheelsminde i perioden med pandemien, hvor forplejning og hele hotelstemningen blev flyttet ned på værelset og den enkelte gæst. 

Playback of this video is not currently available

2:08

Årets Ejerleder 2021: Regionsvinder i Midt- og Vestjylland

Karl-Henrik har udført stort set alle funktioner i virksomheden gennem dens 13-årige levetid og bygget 2-Connect op fra bunden fra ingen ansætte udover Karl-Henrik til nu at have en virksomhed, der rammer en milliardomsætning. 

Som møbelvirksomheder har 2-Connect flere miljømæssige forhold at tage hensyn til, og det er noget ejerleder Karl-Henrik prioriterer højt. Det er vigtigt for 2-Connect at samarbejde med certificerede skove, og derfor har virksomheden været medlem af FSC siden 2014. På samme måde er det et væsentligt fokusområde for Karl-Henrik, at virksomhedens leverandører arbejder bæredygtigt for at fremme et mindre lokalt og globalt klimaaftryk.

Læs mere om regionsvinderen

De stærke konkurrenter

Anders Boll fra Elas A/S (Herning)

Elas er indbegrebet af en familievirksomhed, der gennem årtier har leveret alle typer af bånd. Ejerleder Anders Boll fører nu virksomheden videre som 3. generations ejerleder, efter faren overtog virksomheden i 1985, og farfaren etablerede Elas i 1950’erne. Anders driver Elas som administrerende direktør, mens broderen, Mads Boll, er tekniks chef. Ejerlederen er opsat på at inkludere sine medarbejdere og få dem med på rejsen. Noget tyder på, at det virker, da en medarbejder i Elas bliver i gennemsnit hele 13 år.

Kasper Rosenkvist Christensen fra Profil Værktøj A/S (Herning)

Kasper Rosenkvist Christensen er en energisk ejerleder, som i en ung alder overtog det primære ejerskab og ledelsen af Profil Værktøj, efter at han startede som salgselev for mere end 10 år siden. Handlekraftig, inddragende og høj arbejdsmoral er nogle af de karakteristika, der indrammer Kasper og den måde, han leder virksomheden på sammen med de øvrige ejere, der alle arbejder i virksomheden. 

Playback of this video is not currently available

2:07

Årets Ejerleder 2021: Regionsvinder på Fyn

Peter Grøftehauge har, ved at være visionær og innovativ, formået at skabe en international virksomhed helt fra bunden. Udover at være fremsynet er Peter Grøftehauge også modig. Han troede på online salg og digitalisering før mange andre, hvilket har betydet en stor konkurrencemæssig fordel for virksomheden.

Med et indgående kendskab til markedet og branchen skabt fra barnsben – kombineret med en ambition og vilje til ikke at stoppe eller give op ved forhindringer – har gjort, at Peter Grøftehauge nu driver en særdeles skalérbar virksomhed med selskaber i stort set hele verden.

Læs mere om regionsvinderen

De stærke konkurrenter

Thomas Skouenborg Bentsen fra PIT Hegn A/S (Ringe)

Thomas Skouenborg Bentsen er en enestående leder, som tidligt i karrieren udmærkede sig, da han som 29-årig blev adm. direktør for Kompan i Norden. I dag er Thomas ejerleder for PIT Hegn – også her er det lykkedes at vækste ca. 100 % på toplinjen. Thomas har transformeret en ustabil forretning med svingende resultater til en overskudsgivende forretning med stabil vækst på bundlinjen. Væksten er tilvejebragt ved organisk vækst og strategiske opkøb, og Thomas har skabt en succesfuld virksomhed og forventer fortsat yderligere vækst.

Ib, Jan og Tommy Andersen fra Alex Andersen Ølund A/S (Odense)

De tre brødre, Ib, Jan og Tommy, er ejerlederne fra Alex Andersen Ølund A/S. Siden den beskedne start i 1964 har virksomheden udviklet sig til at være en af Danmarks førende logistikvirksomheder med speciale i transport af blomster, frugt og grønt og andre temperaturfølsomme varer samt stykgods af enhver art. Båret af fremsynede investeringer og en styret vækst har de tre brødre i spidsen for virksomheden i dag formået at skabe en virksomhed, der er markedsledende i Norden og blandt de førende i Europa inden for blomstertransport og udsigt til en fortsat vækst.

Playback of this video is not currently available

2:14

Årets Ejerleder 2021: Regionsvinder i Sydjylland

Kenneth Hagelskjær kendetegnes for indbegrebet af en ægte iværksætter og ejerleder som er dedikeret til sine medarbejdere og sin virksomhed.

Kenneth Hagelskjær har stor fokus på people-agendaen og bruger mange ressourcer på at skabe talenter. Kenneth Hagelskjær har fokus på diversitet i en mandsdomineret verden ved at ansætte flere kvinder i virksomheden i forskellige funktioner, da han oplever, at det skabe en mere dynamisk og alsidig arbejdsplads. Kenneth Hagelskjær har mod til at udvide forretningen med baggrund i en stærk, velfunderet og spændende virksomhed med afsæt i grøn energi og bæredygtighed på agendaen.

Læs mere om regionsvinderen 

De stærke konkurrenter

Martin Heinze og Lasse Nielsen fra RackBuddy ApS (Esbjerg)

Martin Heinze og Lasse Nielsen er to arbejdsomme ejerledere og to symboler på skaberkraft og iværksætteri. De har udviklet RackBuddy, der laver garderobeløsninger, fra en garagevirksomhed til nu at have to showrooms i Esbjerg og København, hvor ejerlederne viser deres løsninger frem. RackBuddy har udfaset brugen af plastik ved at fremstille genanvendelig emballage til deres produkter. 

Knud Majgaard Jensen, Anders Jensen & Palle Jensen fra Autocentralen.com A/S (Kolding)

Knud Majgaard Jensen driver Autocentralen med sine to sønner Anders og Palle Jensen og sammen udgør de tre ejerledere en stærk familiefunderet virksomhed med en over 40-årig historik. Der er særligt tre forhold, som de tre ejerledere vægter højt; lokalsamfundet, kunderelationer og medarbejderne. Familien engagerer sig i lokalområdet og sponsorerer både KIF Håndbold og Kolding IF, og de er samtidig ikke bange for at hive lokal ufaglært arbejdskraft ind. 

Playback of this video is not currently available

2:12

Årets Ejerleder 2021: Regionsvinder i Østjylland

Peter Vang Christensen er visionær og har i mange år formået at videreudvikle og udvide sit forretningsgrundlag. Han har overblik over alle detaljer, men giver sin ledelsesgruppe plads og tillid. 

Peter Vang Christensen er 3. generation af en gartnerfamilie. Familievirksomheden er efter 25 år under vinderens lederskab noget helt andet. Virksomheden har i dag over 700 ansatte, der sammen skaber en ”Oase af liv” i Plantoramas 13 havecentre i Danmark. Han er meget jordnær, rolig, analyserende og det er svært at få ham til at fremhæve sig selv. Men han er også ekstremt ambitiøs og klar til at gå egne veje. Peter Vang Christensen er visionær og investerer og transformerer konstant den forretning han ejer og leder.

Læs mere om regionsvinderen 

De stærke konkurrenter

Poul Thyregod fra Proshop A/S (Højbjerg)

Poul Thyregod startede Proshop tilbage i 1995 sammen med tre partnere, som den ambitiøse ejerledere senere købte ud. Poul har vidst allerede fra barnsben, at han ville være selvstændig, ligesom sine forældre. Som ejerleder er Poul altid i udvikling, hvilket også kommer til udtryk gennem Proshop, der har solgt alt fra film og spil til højtalere og computere og hele tiden har fulgt med i, hvad kunderne efterspørger. Det har været en så god forretning, at virksomheden på kun fire år har mere end fordoblet salget og kom ud af 2020 med rekordtal, mens 2021 forventes at slå ny rekord. 

Carsten Schmidt & Jakob Høy Biegel fra Skatepro ApS (Hinnerup)

Jakob Høy Biegel stiftede Skatepro tilbage i 1996 som et hobbyprojekt, mens Carsten Schmidt trådte til i 2010 og har efterfølgende opnået en ejerandel på 40 %. Jakob og Carsten har over en 5-årig periode eskpanderet Skatepro fra 20 til hele 42 lande, og virksomheden rummer i dag et sortiment på 20.000 varenumre inden for alt fra rulleskøjter og skateboard til bmx-cykler og ski- og surfudstyr. Virksomheden er førende i Europa inden for sin niche og ser frem til fortsat ekspansion inden for og uden for Europa.

Playback of this video is not currently available

2:29

Årets Ejerleder 2021: Regionsvinder på Hovedstaden

Anne Marie Lie Norvig har en fantastisk iværksætter- og væksthistorie. Liewood er en virksomhed hvor purpose og værdier gennemsyrer organisationen på alle områder og hvor alle i organisationen lægger hjerte og passion i alt hvad de gør. Med en tydelig vision og strategi er det på meget kort tid lykkedes, at skabe et brand i international topklasse. 

Anne Marie er en ejerleder, der har skabt et univers, hvor brandet er i fokus. Væksten er enestående og hun har evnet at skalere vækstrejsen i Danmark til mange andre lande i Europa - og på et særdeles konkurrencepræget marked. Hun har på rekordtid skabt en virksomhed, som taler i nutidens trends - nemlig digitalisering og bæredygtighed.

Læs mere om regionsvinderen

De stærke konkurrenter

Søren Tscherning fra G. Tscherning A/S (Hedehusene)

I 1975 købte Georg Tscherning sin første gravemaskine. Udbetalingen var på 5.000 kr., og idéen var at leje sig selv og maskinen ud. Forretningen gik godt, og snart blev det til endnu og endnu en maskine. De første 18 år levede Tscherning primært af maskinudlejning. I 1997 indtrådte sønnen Søren Tscherning i direktionen og ejerkredsen, og han har siden stået i spidsen for, at Tscherning har udviklet sig til en af de mest anerkendte nedrivnings- og anlægsvirksomheder. Under Sørens ledelse er Tscherning Gruppen vokset fra en omsætning på DKK 20 mio./år til i dag at omsætte for over DKK 500 mio./år. 

Svend Pedersen fra HHM A/S (Hillerød)

Svend Pedersen er hovedaktionær og står i front som ejerleder for HHM A/S, der er en af de få leverandører af enfamiliehuse til private, der også arbejder som entreprenører og bygger institutioner, lejligheder og erhvervsbyggeri. De trækker derfor på erfaringer og faglig kunnen fra mange forskellige typer byggerier og har egne fastansatte håndværkere, som kender hinanden og deler deres erfaringer og viden. Svend driver selskabet meget professionelt med stor fokus på økonomi, CSR og miljø. Dette sker både på den korte og lange bane, og der arbejdes hele tiden efter forretningsplaner, der udfærdiges hvert 5. år. Der bliver løbende udarbejdet handlingsplaner for at kunne følge op på de kort- og langsigtede forretningsplaner, så Svend og HHM hele tiden er på forkant med virksomhedens udvikling.

Playback of this video is not currently available

2:09

Årets Ejerleder 2021: Regionsvinder på Sjælland

Morten Galsgaard Karlshøj og Jes Vilhelm Søgaard Hansen har gennem deres ambitiøse mål for Altana været med til at højne standarden i hele altanbranchen og er i dag blevet en af markedets førende virksomheder. De to ejerledere har oplevet stor fremgang de seneste år, hvor også omsætningen er steget med over 100 %. 

Morten Galsgaard Karlshøj og Jes Vilhelm Søgaard Hansen har løftet antallet af ansatte i Altana fra to ansatte i 2013 til 37 medarbejdere i dag. Helt fra starten har ejerlederne sat en retning i forhold til kvalitet, detaljer og design, som har været med til at påvirke hele branchen positivt. Derudover bliver alle materialer produceret i Danmark hos en lokal smedevirksomhed i Ringsted.

Læs mere om regionsvinderen 

De stærke konkurrenter

Ulrich Mosegaard fra Borch Textile Group A/S (Slagelse)

Ulrich Mosegaard er 2. generationsejer af Borch Textile Group A/S. Familien overtog virksomheden i 1972, og Ulrik har fra barnsben været en del af virksomheden, der producerer og sælger personale- og patientbeklædning samt arbejdsbeklædning og tekstiler til industrielle vaskerier. Brugerne er primært personale inden for sundhedssektoren, industrien samt hotel- og restaurationsbranchen. Borch Textile Group A/S beskæftiger ca. 120 medarbejdere fordelt på selskaber i Danmark, Sverige, Norge, Polen samt salgskontoret i Tyskland.

Søren Knudsen fra LM Gruppen A/S (Køge)

Ejerleder Søren Knudsen har oplevet en del økonomisk op og nedture i sit liv. Han kommer fra mindre bemidlede kår, men har arbejdet sig frem i livet og gik fra at eje et tocifret millionbeløb fra et salg af en kopi- og printsalgsvirksomhed til at skylde et tocifret millionbeløb efter fejlslagne investeringer båret af finanskrisen. I dag står han i spiden for LM Gruppen A/S, der i gennemsnit beskæftiger 60 medarbejdere og er specialister i entreprenøropgaver for offentlige og private virksomheder. Søren har senest etableret et søsterselskab i Tyskland og har desuden etableret en professionel bestyrelse, som bruges meget aktivt, og der er de seneste år realiseret flotte resultater.

Temaprisvindere

Legetøjsvirksomhed vinder Temaprisen 2021 i region Nordjylland

Marck André Højbjerg Matthiasen har formået at vækste en virksomhed, som for længst er vokset ud over de danske grænser og nu sælger til mere end 50 lande.  Visionen er at være verdens mest bæredygtige brand inden for deres industri og var den første i verden til at få Svanemærket i deres branche og i dag bærer hele 98% af alle deres kerneprodukter Svanemærket. 
 

Transportvirksomhed vinder Temaprisen 2021 i region region Midt- og Vestjylland

Hv-Transport A/S har særligt markeret sig inden for begrebet ”bæredygtighed”. I en branche der anses for at være tættere på ”sort” end ”grøn” har de to ejerledere med stålfasthed gået imod strømmen og investeret i en mere bæredygtig fremtid, med særligt fokus på at begrænse CO2 udslip. En investering der understreger ejerledernes proaktivitet og fremsynethed, men som også viser villigheden til at påtage sig en risiko inden for et ukendt område. 
 

Miljøbevidst ejerleder fra Montana vinder Temaprisen 2021 på Fyn

Joakim Lassen er ejerleder i en virksomhed med en stærk funderet bevidsthed om miljø og bæredygtighed – og som tager miljøansvar alvorligt. Det har de gjort siden 1992, hvor de i samarbejde med Miljøstyrelsen introducerede deres egne miljøregnskaber – og har siden da hvert år indleveret et grønt regnskab. Bæredygtighed indgår som en del i deres løbende rapportering, med specifikke måltal for hvorledes målsætningerne opfyldes.
 

Ejerleder af biohotel vinder Temaprisen 2021 i region Sydjylland

Carsten Kjær kendetegnes for et særligt fokus på bæredygtighed. Sammen med utrolig dedikerede medarbejdere har ejerlederen sammen med sin hustru formået at være et skridt foran sin branche og være nytænkende. Ved opførelsen af de smukke hytter - som ligger smukt i pagt med naturen. - er der anvendt bæredygtige principper Der er isoleret med uld, varmekilden er flis fra egen produktion, der serveres lokale råvarer, produceret efter bæredygtige principper.
 

Ejerleder hjælper miljøet ved at benytte importcontainere og vinder Temaprisen 2021 i Østjylland

Frank Hjortekær-Jensen er blevet frontløber i transportbranchen, når det kommer til bæredygtighed. Indsatsen har stået på i de 10 år Frank Hjortekær-Jensen har været medejer af virksomheden, hvor virksomheden er drevet med en høj grad af social ansvarlighed og så miljømæssigt ansvarlig transport som muligt.
 

Ejerlederne bag social ansvarlig kaffevirksomhed vinder Temaprisen 2021 i Hovedstaden

Peter N. Dupont har formået at skabe en virksomhed, som ikke går på kompromis med deres principper. Virksomheden er frontløbere i branchen når det kommer til bæredygtighed. De har siden virksomhedens etablering, haft bæredygtighed som det altafgørende fokuspunkt - hvilket det stadig er den dag i dag. 
 

Miljøbevidst ejerleder fra tekstilvirksomhed vinder Temaprisen 2021 på Sjælland

Ulrich Mosegaard er en ansvarsfuld ejerleder, som har arbejdet med bæredygtighed og social ansvarlighed gennem flere år. Udover EU-Blomsten er Borch Textile Group miljøcertificeret med ISO 14001 og arbejder med tre af FN’s Verdensmål, hvor der er lavet konkrete målsætninger og handlingsplaner til hvert mål, som en del af virksomhedens strategiplan.
 

Helte/heltinder

Kasper Morild Brix og Jonas Morild Brix, North Shore Surf ApS

De to ejerledere har skabt et stort community dybt forankret i lokalsamfundet, hvor der er fokus på kvalitet, naturen og surfing. De er drivkraften bag den positive udvikling lokalsamfundet har gennemlevet. En udvikling som er medvirkende til at det er lykkes med at tiltrække unge mennesker og familier, der søger et alternativ til den travle hverdag i de store byer. De har skabt en totaloplevelse for – erfarne som nybegyndere – unge som gamle og har under hele processen haft fokus på at være en bæredygtig forretning, som skal udvikle hele samfundet.
 

Signe Giandrup Pedersen & Tobias Giandrup Nielsen fra Ravendo A/S

Ravendo A/S har grebet deres nye roller an med strategisk overblik og klare visioner. Ejerlederne har været igennem et generationsskifte i en turbulent tid, hvor Danmark var særligt præget af Covid-19, men har til trods for dette fundet deres fodfæste i virksomheden. Der er i virksomheden igangsat flere projekter og processer, som ikke kun har til hensigt at styrke virksomhedens økonomiske fundament, men ligeledes har til hensigt at øge virksomhedens sociale samfundsansvar. Virksomheden har blandt andet igangsat initiativet ”Giv et job i julegave”, de har fokus på at ansætte ”skæve” profiler og ligeledes sikre, at der tildeles de nødvendige ressourcer for at de ansatte rent faktisk også falder til i jobbet. Ydermere har ejerlederne ansat en professionel bestyrelse hvor 3 ud af 5 bestyrelsesmedlemmer er kvinder.

Camilla Haustrup Hermansen fra Plus Pack

Camilla Haustrup Hermansen formår med sit mod og vilje at kræve et fælles fokus på bæredygtighed – både på det politiske og erhvervsmæssige plan. Som grøn og cirkulær samfundsdebattør og forkæmper har vinderen i flere år været med til at gøre en forskel – ikke kun lokalt, men også nationalt. Som formand for klimapartnerskabet for affald, vand og cirkulær økonomi er Camilla Haustrup Hermansen med til at forme den politiske retning, ligesom hun er en pionér inden for cirkulær omstilling i dansk erhvervsliv.

Carsten Friis fra Dansani

Carsten Friis kendetegnes for et særligt fokus på social impact. Han er i dag leder af virksomheden i både Danmark og Sverige med et stort talent for uddelegering i sin organisation og fortsat med et stærkt nærvær i sit lokalområde i det sønderjyske, hvor han blandt andet sidder med i URS – Udviklingsråd Sønderjylland. Carsten Friis udlever stort mod og vision i sin tænkning og stiller sig gerne til rådighed som sparringspartner for mange iværksættere og virksomheder med behov for en hjælpende hånd. Carsten Friis er oprigtig, ærlig og udlever en prisværdig social profil. Uden tvivl med vækstambitioner, men i pagt med ordentlighed, samfundsansvar og bæredygtighed.

Karin Salling fra Salling fonden

Karin Salling har gennem flere år gjort en markant forskel i både Region Østjylland og Aarhus. Særligt indenfor idræt og kultur har forskellige aktører oplevet at Karin Salling gennem sin involvering har været afgørende for at aktiviteter kunne gennemføres og faciliteter kunne etableres.  Institutioner blev støttet for at hjælpe trængte idrætsudøvere i forbindelse med at OL blev udsat, det århusianske kulturliv modtog i samarbejde med Aarhus kommune en særlig Covid-19 hjælpepakke og foreningslivet, aftenskoler, selvejende idrætsfaciliteter og ESAA samarbejdspartnere modtog ligeledes i samarbejde med Aarhus Kommune en særlig Covid-19 hjælpepakke.

Daniel Barslund fra Ocean Prawns A/S

Ocean Prawns har hovedsæde på Bornholm og blev grundlagt i 1976. Sidenhen har koncernen udviklet sig til en global milliardforretning uden at glemme sine oprindelige rødder. Familien har en forkærlighed for Bornholm, og det er vigtigt for dem, at Ocean Prawns giver noget tilbage til øen. For Daniel Barslund er det vigtigt at bevare arbejdspladser og kompetencer i lokalsamfundet, så det også fremadrettet er et godt sted at leve og bo. De beskæftiger over 250 medarbejdere på Bornholm og stadig flere kommer til.

Elsebeth Stryhn fra Stryhns

Elsebeth Stryhn blev som blot 29-årig adm. direktør i Stryhns og skulle løfte ansvaret og videreføre den familieejede virksomhed som 2. generationsejerleder. Elsebeth Stryhn har med stor succes udviklet virksomheden og varetaget både direktør-hvervet og rollen som bestyrelsesformand. Hun er en tidligere ejerleder, som har været med til at inspirere, skabe vækst, arbejdspladser og ikke mindst succesfuldt udbredt det velkendte brand, Stryhns.

Årets tema: Bæredygtighed

I år sætter vi fokus på bæredygtighed. De danske ejerledere er en afgørende drivkraft for bæredygtig udvikling og innovation i samfundet, og vi sætter derfor med årets tema fokus på de ejerledere, der skaber forretning og en mere bæredygtig fremtid - miljømæssigt, socialt og ledelsesmæssigt. 

Vi tror på, at fremtidens vindere er dem, der lykkes med at skabe en bæredygtig fremtid, og derfor har vi valgt bæredygtighed som årets tema i Årets Ejerleder 2021.

Playback of this video is not currently available

0:30

Sådan finder vi Årets Ejerleder

Årets Ejerleder er en årlig kåring, hvor vi kårer de dygtigste ejerledere i Danmark. For at finde finalisterne til regionskåringerne, analyserer PwC flere end 9.000 ejerledede virksomheder ud fra offentliggjorte regnskabsinformationer. Blandt disse gennemføres der personlige interviews med ejerledere fra flere end 125 virksomheder. Ejerlederne interviewes ud fra spørgsmål om ejerlederen og dennes virksomhed, ledelsesfunktioner og forretningsplan, performance og vækstambitioner, ejerskifte samt årets tema.

En lokal jury, bestående af bl.a. regionsvinderen 2019, en lokal erhvervsperson og repræsentanter fra samarbejdspartnerne, mødes herefter og udvælger tre finalister og en regionsvinder i hver af de syv regioner. Blandt disse syv regionsvindere udvælger en landsjury herefter den person, der kåres som Årets Ejerleder. 

Derudover udvælger den lokale jury i hver region også en temaprisvinder særligt på baggrund af årets tema. Blandt de syv regionale temaprisvindere udvælger en landsjury herefter den person, der kåres som Årets Temaprisvinder. Analysearbejdet, der ligger til grund for kåringen af Årets Ejerleder giver et indgående kendskab til danske ejerledere og deres virksomheder, og hvordan de bidrager til væksten.

En ejerleder nomineres i analysearbejdet og til interview, hvis virksomheden og ejerlederen opfylder følgende kriterier:
 
 • A/S – ApS – P/S

 • Minimum 10 ansatte

 • Eksisteret i minimum 5 år

 • Positiv egenkapital i seneste regnskab

 • Positivt resultat i seneste regnskab

 • Vækst i dækningsbidrag set over en 3-årig periode eller en vækst i dækningsbidrag på min. 15% i seneste regnskabsperiode. NB: Conora-tilføjelse: Vækst i dækningsbidrag over en 2-årig periode op til forrige regnskab.

 • Excl. børsnoterede selskaber og deres datterselskaber

 • Excl. datterselskaber af udenlandske virksomheder

 • Excl. selskaber på Børsens Top 100 eller deres datterselskaber

 • Ejerlederen skal have central indflydelse på den daglige drift

 • Ejerlederen skal have en betydende ejerandel (>20 %)

ÅE logo

Kontakt os

Ulrik Ræbild

Partner, PwC Denmark

Tlf: 3945 3288

Peter Zdrinka Nannestad

Business Development Director, PwC Denmark

Tlf: 3945 9563

Anders Lindeløv

Senior Event Associate, PwC Denmark

Tlf: 4050 1403

Følg PwC