Personalegoder A-Z
Hvis en medarbejder får adgang til en jagtret, som led i ansættelsesforholdet, er medarbejderen som udgangspunkt skattepligtig af dette gode. Beskatningen sker på grundlag af markedsværdien af jagtretten.
Skattestyrelsens indgangsvinkel til jagt er således, at jagt er en fritidsfornøjelse – særligt fordi deltagelse kræver erhvervelse af jagttegn samt anskaffelse af udstyr.
Landsskatteretten har dog i en række afgørelser fastslået, at personer, der deltager i en jagt, hvor deltagelsen har en konkret og direkte erhvervsmæssig sammenhæng/erhvervsmæssig interesse, kunne deltage skattefrit.
Der er således blødt lidt op på praksis, så jagt i visse situationer kan være erhvervsmæssig/skattefri. Ud fra Landsskatterettens afgørelser er det dog nogle betingelser:
Om disse krav er opfyldt, skal vurderes konkret fra gang til gang.
Undtaget fra skattepligten er desuden medarbejdere, der som en del af deres ansættelsesforhold udfører eller deltager i jagtaktiviteter. Det vil sige, at jagten er en del af medarbejderens sædvanlige arbejdsfunktioner (fx skytter). Har medarbejderen adgang til jagt på arbejdsgiverens arealer uden for normal arbejdstid, er dette som udgangspunkt et skattepligtigt personalegode.
Modtager medarbejderen et eventuelt jagtudbytte, som ikke er omfattet af jagtretten/ansættelsesforholdet, skal der ske særskilt beskatning heraf, svarende til markedsværdien.
Der er ikke momsfradrag for udgifter i forbindelse med jagt afholdt for virksomhedens medarbejdere. Udgifter til jagt i forbindelse med virksomhedens forretningsforbindelser vil heller ikke være fradragsberettigede.
Hvis der afholdes udgifter til bespisning på restaurant i tilknytning til jagten, vil denne udgift imidlertid give ret til begrænset momsfradrag (¼ af momsen).
Opdateret januar 2021
Der er således blødt lidt op på praksis, så jagt i visse situationer kan være erhvervsmæssig/ skattefri.