Stifter bag succesfuld møbelvirksomhed vinder Årets Ejerleder 2021 i Midt- og Vestjylland

28/10/21

Karl-Henrik Lysgaard fra 2-Connect ApS vinder prisen som Årets Ejerleder 2021 i Midt- og Vestjylland. Karl-Henrik Lysgaard har bygget 2-Connect op fra bunden og driver nu en yderst succesfuld virksomhed på vej mod en milliardomsætning. Prisen fik han overrakt ved en velbesøgt regionskåring i PwC’s lokaler i Herning. 

Karl-Henrik Lysgaard er ejerlederen bag møbelforhandleren 2-Connect ApS, som har hovedsæde i Ikast. 2-Connect udvikler, producerer og sælger møbler med et skandinavisk design til ude- og indebrug. Karl-Henrik Lysgaard er både stifter, hovedaktionær og adm. direktør og har udført stort set alle funktioner i virksomheden gennem dens 13-årige levetid. Han vinder prisen som Årets Ejerleder 2021 i Midt- og Vestjylland for at være en ejerleder, der med stor erfaring og dygtighed har drevet 2-Connect fra start-up i 2008 til nu at være en virksomhed på vej mod en milliardomsætning. 

“Karl-Henrik er en ejerleder, der har uvurderlig erfaring og know-how inden for møbelbranchen. Han har over 20 års erfaring og indgående kendskab til de udenlandske markeder. Derudover er Karl-Henrik en ejerleder med ambitioner, og selvom 2-Connect allerede er på markeder i Europa, Australien og Nordamerika, ser han stadig betydelige vækstpotentialer i yderligere eksportmarkeder,” fortæller Poul Spencer Poulsen, partner i PwC i Herning, og tilføjer:

”Som ejerleder er Karl-Henrik en styrmand, der kender kunder, markeder og medarbejdere. Han har udført stort set alle funktioner i virksomheden, og så har han taget 2-Connect fra ingen ansatte til nu at have 30 lokalt ansatte i Ikast og yderligere over 70 medarbejdere i Asien. Det er meget imponerende.”

Rekordomsætning

2-Connect har de senest år oplevet  vækst og taget en større del af møbelmarkedet, og samtidig ser 2021 ud til at blive et rekordår for Karl-Henrik Lysgaard og 2-Connect, hvor virksomheden forventer at omsætte for mere end 1 mia. kr.

“Karl-Henrik Lysgaard er utrolig dygtig til at se muligheder, der kan skabe vækst. Hans evne til at opbygge loyale relationer til kunder og leverandører har særlig høj værdi i en tid, hvor mange virksomheder kæmper med knappe ressourcer og forsinkede leveringstider,” siger Frank Ryslev, regionsdirektør i Nykredit.

Hos Dansk Erhverv er man heller ikke i tvivl om, at Karl-Henrik Lysgaard er den rette vinder af Årets Ejerleder 2021 i Midt- og Vestjylland:

”I Karl-Henrik Lysgaard har man en bundsolid og dygtig ejerleder. På blot 13 år har han skabt en sund og rentabel virksomhed. Han er fuldstændig klar over, hvilken strategi som 2-Connect skal følge for at fortsætte væksten og den ellers flotte udvikling,” siger Betina Hagerup, direktør for markeder i Dansk Erhverv.

Fakta om 2-Connect ApS (Ikast)

2-Connect blev grundlagt i 2008 og udvikler, producerer og sælger møbler med et skandinavisk design. Virksomheden har et bredt udvalg af møbler til inden- og udendørs brug, hvor produkt og design-afdelingen ligger i Danmark, mens selve produktionen hovedsageligt foregår i Asien. Karl-Henrik Lysgaard er co-founder, hovedaktionær og adm. direktør.

De stærke konkurrenter

Anders Boll fra Elas A/S (Herning)

Elas er indbegrebet af en familievirksomhed, der gennem årtier har leveret alle typer af bånd. Ejerleder Anders Boll fører nu virksomheden videre som 3. generations ejerleder, efter faren overtog virksomheden i 1985, og farfaren etablerede Elas i 1950’erne. Anders driver Elas som administrerende direktør, mens broderen, Mads Boll, er tekniks chef. Ejerlederen er opsat på at inkludere sine medarbejdere og få dem med på rejsen. Noget tyder på, at det virker, da en medarbejder i Elas bliver i gennemsnit hele 13 år. 

Kasper Rosenkvist Christensen fra Profil Værktøj A/S (Herning)

Kasper Rosenkvist Christensen er en energisk ejerleder, som i en ung alder overtog det primære ejerskab og ledelsen af Profil Værktøj, efter at han startede som salgselev for mere end 10 år siden. Handlekraftig, inddragende og høj arbejdsmoral er nogle af de karakteristika, der indrammer Kasper og den måde, han leder virksomheden på sammen med de øvrige ejere, der alle arbejder i virksomheden. 

Vinder af Årets Helt(inde) i region Midt- og Vestjylland 2021

Vinderen af Årets Helte(inde) i region Midt- og Vestjylland går til ejerlederne Signe Giandrup Pedersen og Tobias G. Nielsen fra virksomheden Ravendo A/S i Viborg. Søskendeparret overtog virksomheden fra deres far i 2020, der efter 44 år som adm. direktør valgte at gå på pension. Ejerlederne har allerede iværksat flere bæredygtige tiltag indenfor alle områder af ESG; reduktion af el- og vandforbrug, ansættelse af flere personer med specielle behov og en ny bestyrelse, hvor tre ud af fem er kvinder. 

Fakta om Årets Ejerleder 2021

Det er PwC, Nykredit, Dansk Erhverv og Finans, der står bag Årets Ejerleder, som afholdes for 18. gang. Årets tema er bæredygtighed. De syv regionale vindere går videre til landskåringen, som finder sted den 18. november 2021 hos PwC, Strandvejen 44, 2900 Hellerup. Juryen består af repræsentanter fra Dansk Erhverv, Nykredit, PwC, Årets Ejerleder 2019 og to erhvervsprofiler.

Tidligere landsvindere

2020 (særår uden vinder pga COVID-19), Michael Holm fra Systematic (2019) Bjarke Hansen fra Primo Tours A/S (2018), Mikkel Borg Bjergsø fra Mikkeller ApS (2017), Marie-Louise Bjerg fra Top Mountain Industries ApS (2016), Anders Byriel fra Kvadrat A/S (2015) Susanne Hessellund fra Bel Air Aviation A/S (2014), Thomas Dinesen fra Dinesen Floors (2013), Peter Eriksen fra Nilpeter A/S (2012), Jørgen Hallundbæk fra Welltec A/S (2011), BK Engineering A/S (2010), KM Telecom A/S (2009), Webtop A/S (2008) og Expo-Net Danmark A/S (2007).

Kontakt os

Poul Spencer Poulsen

Partner, statsaut. revisor, PwC Denmark

Tlf: 9611 1825

Malene Billund

Presseansvarlig, PwC Denmark

Tlf: 5133 2378

Følg PwC