Handlekraftige ejerledere bag værktøjsproducent vinder prisen som Årets Ejerleder 2022 på Fyn

Torben Viby og Carsten Golles Laursen fra AM Tooling A/S vinder prisen som Årets Ejerleder 2022 på Fyn. De to ejerledere har på få år femdoblet virksomhedens omsætning og samtidig formået at gøre AM Tooling til en attraktiv arbejdsplads med fokus på talent, bæredygtighed og diversitet. Prisen fik de overrakt ved en velbesøgt regionskåring i PwC’s lokaler i Munkebjerg Business Park i Odense. 

Torben Viby og Carsten Golles Laursen er ejerlederne bag Odense-virksomheden AM Tooling, der netop har vundet prisen som Årets Ejerleder 2022 på Fyn. AM Tooling er en virksomhed, som er specialiseret i at fremstille alle former for værktøj og beskæftiger ca. 75 medarbejdere. De vinder prisen som Årets Ejerleder 2022 på Fyn for at være to ejerledere, som gennem handlekraft og ambitiøse visioner på få år har femdoblet omsætningen og skabt en virksomhed med en stærk og moderne kultur. 

“Torben og Carsten er to modige ejerledere, som over årene har truffet nogle svære, men vigtige strategiske beslutninger, som har muliggjort AM Toolings succes. Det har været en særlig prioritering for de to ejerledere at kunne fastholde og tiltrække medarbejdere i den store vækstrejse, og det er de flot lykkes med,” fortæller Claus Damhave, partner i PwC i Odense, og tilføjer:

”Fremsynethed, mod og ambitioner er egenskaber, som karakteriserer de to ejerledere godt. Torben og Carstens finansielle og vækstmæssige fokus sammenholdt med deres evne til at skabe en sund arbejdsplads, som medarbejderne er glade for at være en del af, giver dem gode forudsætninger for at fortsætte den anerkendelsesværdige udvikling i fremtiden.”

Fastholdelse af de håndværksmæssige kompetencer

AM Tooling blev etableret af to odenseanske værktøjsmagere, Hardy Mackenhauer og Bent Andresen, for 50 år siden. Torben Viby og Carsten Golles Laursen er 3. generationsejerledere og også uddannet værktøjsmagere, ligesom de to ejerledere før Torben Viby og Carsten Golles Laursen var det.

”I tråd med AM Toolings lange og unikke historie har Torben Viby og Carsten Golles Laursen holdt fast i de håndværksmæssige kompetencer og uddannelse af unge håndværkere. Uddannelse af medarbejdere og uddelegering af ansvar er to områder, der har høj prioritering for ejerlederne, og noget som har været med til at sikre en høj medarbejdertilfredshed i AM Tooling,” fortæller Lars Holm, centerdirektør i Nykredit i Odense.

Hos Dansk Erhverv er man heller ikke i tvivl om, at Torben Viby og Carsten Golles Laursen er de rette vinder af Årets Ejerleder 2022 på Fyn:

”Torben Viby og Carsten Golles Laursen er indbegrebet af et godt ejerleder-DNA. De er to ambitiøse og synlige ejerledere, der går forrest, og som ikke er bange for træffe svære beslutninger og følge en strategi. Torben Viby og Carsten Golles Laursen fortjener anerkendelse for den flotte udvikling, de har skabt i AM Tooling,” siger Gitte Lillelund Bech, direktør for markeder i Dansk Erhverv.

Fakta om AM Tooling A/S (Odense)

AM Tooling er specialist i at producere alle former og størrelser for værktøj. Torben Viby og Carsten Golles Laursen driver i dag AM Tooling. I 2005 overtog de to ejerledere en mindre del af virksomheden, mens de i 2014 overtog alle aktierne med 50 % hver. Torben og Carsten er to ejerledere med visioner og fremsynethed. Torben og Carsten deler gerne ud af deres ansvar, særligt til de unge medarbejdere. De to ejerledere ønsker diversitet i deres virksomhed ift. både køn og etnicitet. De har en kvindelig værktøjsmager ansat og er åbne for at ansætte medarbejdere med anden herkomst end dansk. I øjeblikket har Torben og Carsten to ansatte i fleksjob og har haft flere syriske flygtninge ansat. 

De stærke konkurrenter

Ulf Bech Christensen fra PentaBase A/S (Odense)

Ulf Bech Christensen etablerede PentaBase tilbage i 2007. Det, som Ulf og medarbejderne i PentaBase brænder for, er at forske og diagnosticere indenfor PCR-teknik for cancerpatienter. Målsætningen er at lave en forbedret procedure for cancerdiagnostik og gøre proceduren for diagnosticering af cancer mere personlig og mere målrettet. Ulf er som ejerleder visionær og innovativ. Han har formået at skabe en international skalérbar virksomhed helt fra bunden. Ulf har et stærkt tilhørsforhold til Odense, og selvom det ikke var oplagt at etablere sig i Odense grundet mangel på forskere i byen i 2007, endte den ambitiøse ejerleder alligevel med at blive i Odense med en vision om at skabe en klynge af forskere i Odense.

Sune Uhrenholt fra Uhrenholt A/S (Middelfart)

Uhrenholt er en global fødevarevirksomhed, der primært sælger og leverer mejeriprodukter og frosne grøntsager til kunder inden for industri, foodservice og detailbranchen. Uhrenholt har hovedsæde i Middelfart, men har aktiviteter i mere end 120 lande verden over. I 2007 overtog Sune forretningen fra sin far. Ejerlederen har i dag skabt en stor succes ved at forudse, hvor markederne bevæger sig hen. Han er risikovillig og har haft modet til at handle og eksekvere. Sune er en ejerleder, der vægter åbenhed og kommunikation højt. Derudover har ejerlederen i hverdagen fokus på at skabe de bedste rammer for sine medarbejdere, ligesom han lægger vægt på at være en synlig leder. 

Vinder af Årets Helt på Fyn 2022

Vinderen af Årets Helt på Fyn 2022 går til Carl Aage Jensen fra C.C. Jensen. Carl Aage Jensen har gjort en stor forskel både lokalt i Svendborg, men også nationalt. Han støtter op om alt fra sport og kultur til erhvervsliv og maritime aktiviteter. Han er derudover også initiativtager bag Hospice Sydfyn og har en stor andel i etableringen af en ny multiarena i Svendborg. Udover Carl Aage Jensen har opbygget en stor succesfuld virksomhed, er han nede på jorden, ydmyg og gavmild. Derfor er han vinderen af Årets Helt på Fyn 2022.

Fakta om Årets Ejerleder 2022

Det er PwC, Nykredit, Dansk Erhverv og Finans, der står bag Årets Ejerleder, som afholdes for 19. gang. Årets tema er talent og tillid.

De syv regionale vindere går videre til landskåringen, som finder sted den 17. november 2022 hos PwC, Strandvejen 44, 2900 Hellerup.

Juryen består af regionsvinderen fra 2021 samt repræsentanter fra Dansk Erhverv, Nykredit, PwC og flere erhvervsprofiler. 

Tidligere landsvindere

Peter Vang Christensen fra Plantorama A/S (2021), 2020 (særår uden vinder pga COVID-19), Michael Holm fra Systematic (2019) Bjarke Hansen fra Primo Tours A/S (2018), Mikkel Borg Bjergsø fra Mikkeller ApS (2017), Marie-Louise Bjerg fra Top Mountain Industries ApS (2016), Anders Byriel fra Kvadrat A/S (2015) Susanne Hessellund fra Bel Air Aviation A/S (2014), Thomas Dinesen fra Dinesen Floors (2013), Peter Eriksen fra Nilpeter A/S (2012), Jørgen Hallundbæk fra Welltec A/S (2011), BK Engineering A/S (2010), KM Telecom A/S (2009), Webtop A/S (2008) og Expo-Net Danmark A/S (2007).

Contact us

Malene Billund

Presseansvarlig, PwC Denmark

Tel: 5133 2378

Christian Corell

PR Associate, PwC Denmark

Tel: 2829 3858

Claus Damhave

Partner, statsaut. revisor, PwC Denmark

Tel: 3945 3937

Følg PwC