Knap 9 ud af 10 CEO’s bekymrer sig om cybertrusler

PwC's CEO Survey 2020

88 % af de danske topledere peger på cybertruslen som en væsentlig bekymring. Cybertruslen ligger dermed rekordhøjt på listen over de danske CEO’s forretningsmæssige bekymringer.

Knap 9 ud af 10 CEO’s bekymrer sig om cybertrusler

Cybertruslen ligger rekordhøjt på listen over de danske CEO’s forretningsmæssige bekymringer. Hele 88 % af de danske topledere ser cybertrusler som en væsentlig bekymring.

Cybertruslen optager langt flere end for 5 år siden

Cybertruslen vækker markant større bekymring hos danske CEO’s i dag sammenlignet med for 5 år siden. I 2017 var det blot 51 % af toplederne, der så cyberangreb som en trussel mod forretningen. I år er det 88 %.

Stigende kompleksitet i cybertrusler påvirker CEO’ernes sikkerhedsstrategi

De danske topledere forudser, at deres indsats mod cybersikkerhed primært vil blive påvirket af den stigende kompleksitet i cybertruslen (89 %), lovgivning om cybersikkerhed og persondata (77 %) samt brugen af Internet of Things (IoT), hardware og software (70 %). Sidstnævnte er danske topledere langt mere bekymret for end deres globale kolleger (34 %).

Muligheder i samarbejde med regering om cybersikkerhed

Ca. 6 ud af 10 danske topledere mener, at et samarbejde mellem regeringen og erhvervslivet fremmer en harmonisering af cybersikkerhedsstrategier. Det gælder for 4 ud af 10 på globalt plan.

Cybersikkerhed er vigtigst, når det kommer til at skabe tillid

{{filterContent.facetedTitle}}

Kontakt os

Mads Nørgaard Madsen

Mads Nørgaard Madsen

Partner, Security & Technology, PwC Denmark

Tlf: +45 2811 1592

Følg PwC