Bogføringsloven

Bogføringsloven beskriver de generelle krav, der er ved posteringer og bogføring, deriblandt hvordan man registrerer sin dokumentation og opbevarer sit regnskabsmateriale. Loven gælder alle danske virksomheder.

Hvad er de generelle krav for bogføring?

Det er et krav, at regnskabsmaterialet ikke ødelægges eller bortskaffes. Derudover gælder det at registrering og dokumentation sker så hurtigt som muligt.

Opbevaring af regnskabet

Din virksomhed skal opbevare regnskabsmaterialet i 5 år fra udgangen af regnskabsåret, og som hovedregel i Danmark. Ønsker I at opbevare regnskabsmaterialet i et andet land, skal I søge om tilladelse.

En fordel at bruge et standard registreringssystem

Anvender din virksomhed et standard registreringssystem, som fx e-conomic, behøver I ikke at beskrive registreringen af transaktioner og opbevaring af regnskabsmaterialet. Hvis I benytter andre systemer end standard systemer, skal I udarbejde en beskrivelse af registreringen af transaktioner og hvordan regnskabsmaterialet opbevares.

PwC er specialister i bogføring

Vi har stor erfaring med bogføring og holder os altid ajour med seneste nyt inden for regnskab. Vi har kontorer over hele Danmark, hvor vi har specialister klar til at hjælpe din virksomhed. I bogføringsloven finder I også mindstekravsbekendtgørelsen, som er retningslinjerne for, hvordan det skattemæssige årsregnskab skal udarbejdes. Kravene er forskellige og afhænger af, hvilken regnskabsklasse din virksomhed indgår i. Vi kan assistere dig med de relevante krav gældende for din virksomhed.

Kontakt os om bogføring

Har du brug for sparring i henhold til bogføringsloven, eller vil du høre mere om de opgaver, vi har løst med vores kunder? Vi har stor erfaring med bogføring for virksomheder af alle størrelser. Udfyld kontaktformularen og få et uforpligtende møde med en af vores bogføringseksperter.

Kontakt os

Martin Kristensen

Martin Kristensen

Director, statsaut. revisor, PwC Denmark

Tlf: 3945 3683

Følg PwC