Hotel- og restaurationsbranchen er en af de største brancher inden for servicesektoren, og da branchen også er en af de hurtigst voksende i Europa, er kapaciteten ligeledes blevet øget de seneste par år. Dette har medført stigende konkurrence inden for branchen.
Hotel- og restaurationsbranchen dækker over en bred vifte af selskabstyper, og udfordringerne kan være forskellige fra virksomhed til virksomhed. Én af udfordringerne er mangel på likviditet og behov for råd om styring, som er særlig vigtig i en branche, hvor marginalerne er små. Eftersom branchen typisk har behov for høj kapacitet og derfor har store lønomkostninger, kan dette ligeledes være en udfordring, når der samtidig er et krav om høj kvalitet og lave omkostninger.
Eftersom udfordringerne kan være forskellige for henholdsvis hoteller og restaurationer, tilrettelægger vi vores revision og rådgivning, så den er tilpasset den enkelte aktivitet. PwC kan via rådgivning hjælpe både hoteller og restaurationer på eksempelvis følgende områder:
Vi definerer de parametre, som vi mener, er vigtige for at øge indtjeningen og har udviklet styringsværktøjer, der kan optimere de parametre. Det kan eksempelvis dreje sig om: