Er din årsomvurdering 2019 korrekt?

25/03/20

Årsomvurderinger for 2019 vil de næste par måneder løbende blive offentliggjort. Såfremt disse ikke er korrekte, er der klagefrist den 1. juli 2020.

Hvem modtager en årsomvurdering?

Årsomvurderinger fremsendes, såfremt der er sket ændringer på grunden. Det kan eksempelvis være:

  • Nybyggeri, der er blevet færdigmeldt efter sidste års ordinære vurdering, eller
  • Ejendomme, hvor der er sket faktiske ændringer, såsom ombygning, nedrivning, ændring i grundarealet, ændrede planforhold mv.

Omvurderingen skal foretages i prisniveauet 2011 eller 2012. Såfremt der er faktiske eller beløbsmæssige forhold i årsomvurderingen, som ikke stemmer overens med ejendommens forhold, kan omvurderingen påklages.

Dette skal ske inden fristen den 1. juli 2020.

Korrekte årsomvurderinger kan få stor betydning for dine ejendomsskatter

I forbindelse med et samarbejde med en nuværende kunde, fik PwC til opgave at påklage årsomvurderingen 2015 på en af Danmarks største og mest værdifulde ejendomme i 2016. Klagen er blevet færdigbehandlet, og PwC er kommet i mål med en tilbagebetaling på et to-cifret millionbeløb i forbindelse med vores assistance på denne ene ejendom.

Der kan derfor være store beløb at hente, såfremt en ejendom ikke er vurderet korrekt.

Er du i tvivl om din årsomvurdering 2019 er korrekt?

Såfremt du har modtaget en årsomvurdering for 2019, og ønsker at få den kontrolleret, står PwCs ejendomsbeskatningsgruppe klar til at hjælpe med både at kontrollere relevante ejendomme og påklage årsomvurderingerne.

Såfremt fristen for at klage over årsomvurderingerne 2019 ikke bliver overholdt, vil det ikke være muligt at klage over det beløbsmæssige vurderingsskøn.

Hvad kan PwC yderligere hjælpe med?

Udover et tjek af årsomvurderingerne 2019, er PwCs ejendomsbeskatningsgruppe rustet til følgende:

  • Gennemgang af både store og små ejendomsporteføljer med henblik på identificering af fejl i ejendomsbeskatningen fra tidligere år
  • Udarbejdelse af klage og anmodning om genoptagelse af ejendomsvurderingen
  • Give indsigt i hvad de fremtidige ejendomsskatter betyder i dine driftsbudgetter.
  • Udarbejdelse af due diligence i forbindelse med ejendomshandler. Her er ejendomsgruppen med til at afdække risici i forbindelse med køb og salg af ejendomme i forbindelse med overgangen til den nye ejendomsvurderingslov.

Kontakt os

Heidi Flindt

Director, Tax, PwC Denmark

Tlf: 2053 4299

Følg PwC