{{item.title}}
{{item.text}}
{{item.title}}
{{item.text}}
Virksomheders evne til at prioritere og eksekvere de rigtige digitale initiativer er blevet en afgørende faktor for en succesfuld digital transformation. Vores erfaring viser, at projektporteføljestyring (PPM) er et centralt bindeled for at skabe sammenhæng mellem de strategiske målsætninger samt den praktiske igangsætning og eksekvering af digitale initiativer.
Drevet af digitalisering og behovet for øget omstillingsparathed har PPM i de seneste år oplevet en væsentlig udvikling. Fra tidligere at have haft et udpræget planbaseret projektperspektiv er PPM i dag tvunget til at kunne understøtte en organisation og leverancemodel, der ofte er baseret på mere agile principper. Dette skifte har bl.a. betydet, at PPM har fået et større fokus på at understøtte mere effektive og løbende beslutningsprocesser. PPM forbliver dog en yderst relevant kapabilitet for mange mellemstore og store organisationer ift. at sikre en effektiv prioritering, opfølgning og afhængighedsstyring på tværs digitale initiativer.
Denne udvikling indenfor PPM har dog ikke gjort, at digitale initiativer ikke længere er forbundet med både prioriterings- og eksekveringsmæssige udfordringer. Vi oplever stadig, at virksomheder på tværs af sektorer kæmper med en række –ofte typiske– udfordringer, der kan stå i vejen for den reelle værdiskabelse af de digitale investeringer. Den forretningsmæssige konsekvens af sådanne udfordringer synes særlig relevant set i lyset af den væsentlige investering, som virksomheder og offentlige institutioner foretager årligt i øget digitalisering.
Vi har erfaret, at nedenstående forhold sammenfatter de mest typiske udfordringer på tværs af både den private og offentlig sektor ifm. effektiv PPM:
På baggrund af PwC’s erfaring med at assistere større danske og internationale virksomheder med effektiv digital produkt- og porteføljestyring har vi identificeret 10 centrale forudsætninger for den succesfulde digitale PPM:
En succesfuld PPM-model kræver løbende læring og optimering, og starter med en fælles forståelse af behovet og den aktuelle status i organisationen.
Vi har i PwC udviklet et sammenhængende koncept kaldet Digital Project Portfolio Health Check, der fokuserer på at give ledelsen et kvalificeret grundlag for at besvare to centrale spørgsmål.