CFO'ens Agenda 2024

Se vinderne af priserne Årets CFO, Årets Rising Stars og Årets Bedste Årsrapporter. Få også den seneste viden om bæredygtig omstilling og ESG-rapportering.

Den anerkendte pris, Årets CFO, går til Karsten Munk Knudsen, CFO i Novo Nordisk, for bl.a. at være en stærk CFO, der sætter ambitiøse ESG-mål og aflægger solid ESG-rapportering. Årets unge finanstalenter er Ann-Sofie Østberg Bjergby, CFO, AKF, og Nikolaj Holm Hansen, CFO og Senior Director, Netto Polen, Salling Group, som begge modtager prisen Årets Rising Stars. Vinderne af Årets Bedste Årsrapporter - som i år har et særligt fokus på ESG-rapportering -  er Novo Nordisk A/S, Arla Foods amba og A.P. Møller - Mærsk. 

Læs mere om vinderne, juryens begrundelser og få også seneste ESG-viden, som kan understøtte dig i dit rapporteringsarbejde.

Årets CFO - Karsten Munk Knudsen, Novo Nordisk

Årets CFO 2024 gives til Karsten Munk Knudsen på baggrund af de stærke resultater, han har skabt i Novo Nordisk i sin rolle som CFO, herunder en ambitiøs ESG-rapportering. Der er særligt lagt vægt på hans høje faglighed, integritet, kommunikationsevner og solide forståelse for forretningen.

Læs pressemeddelelsen om Årets CFO

 • Lars Green, Professionelt bestyrelsesmedlem og vinder af Årets CFO 2023
 • Jesper Brandgaard, Bestyrelsesformand, Leo Pharma
 • Pernille Vastrup, CFO, ATP
 • Benedikte Leroy, Senior Vice President and Global General Counsel, Volvo Trucks
 • Niels Granholm-Leth, Head of Equity Research, Carnegie Investment Bank 

Årets Bedste Årsrapporter

En prisuddeling med fokus på at fremme udviklingen i kvaliteten og brugsværdien af årsrapporterne for de største danske virksomheder, både børsnoterede og ikke-børsnoterede. I bedømmelsen af Årets Bedste Årsrapporter 2024 er der lagt særlig vægt på virksomhedernes ESG-rapportering i årsrapporten. 

C25 Regnskabsprisen

Regnskabsprisen+

Dommerkomitéens særpris

< Back

< Back
[+] Read More
 • Ole Steen Andersen, Bestyrelsesmedlem
 • Ole Søeberg, Professionel investor
 • Peter Bang, CFO, Salling Group A/S
 • Andreas Morthorst, CFO, Ellab
 • Caroline Aggestam Pontoppidan, Lektor, Copenhagen Business School
 • Nikolaj Kosakewitch, Adm. direktør, Nasdaq Copenhagen A/S
 • Frank Thinggaard, Professor, Aarhus Universitet
 • Kristian Hassing Wærness, Vice President, Copenhagen Infrastructure Partners P/S
 • Kristian Gaarde, Senior Portfolio Manager, ATP
 • Tina Moltke-Leth, CFO, Semler Group A/S
 • Melanie Bylov Jensen, ESG Senior Associate, Morningstar Sustainalytics Denmark A/S
 • Thomas Ethelberg Rimhoff, Vice President, Haven Green Investment Management Ltd.

Årets Rising Stars

Årets Rising Stars gives til unge økonomitalenter under 40 år, som allerede nu har gjort en afgørende forskel for den virksomhed, som de er ansat i. I år kårede vi to Rising Stars: Ann-Sofie Østberg Bjergby, CFO hos AKF, og Nikolaj Holm Hansen, CFO & Senior Director hos Netto Polen, Salling Group.

AKF

Netto Polen, Salling Group

< Back

< Back
[+] Read More
 • Anders Lonning Skovgaard, EVP & CFO, Coloplast
 • Christina Nielsen, Group CFO, DLG
 • Natalie Shaverdian Riise-Knudsen, EVP & Group CFO, COWI
 • Martin Kjær Hansen, CFO, ISS Danmark
 • Mette Ingeman Pedersen, CFO, Power-to-X, Topsoe

Gode råd til din ESG-rapportering

Få gode råd til at fremme arbejdet med din ESG-rapportering. Vi har samlet nogle af de vigtigste pointer og råd fra CFO’ens Agenda 2024.

Fokusér på det væsentlige

ESG-rapporteringen handler ikke om at rapportere så meget som muligt, men om at rapportere på det, der er væsentligt for virksomheden. De øgede krav til bæredygtighedsrapportering medfører en risiko for, at der kommer for meget rapportering ud af det, og at brugeren dermed har svært ved at gennemskue, hvad de skal se på. Virksomheder skal rapportere om forhold, hvor virksomheden har en impact og om forhold, der har en impact på virksomheden. Fokusér på det væsentlige - den lovpligtige væsentlighedsanalyse sætter rammen.

Data er fundamentet for det solide ESG-arbejde 

Valide og troværdige data og analyser er essentielt for det gode og solide ESG-arbejde. Data bør kunne tilgås ofte, og processer for udtræk bør automatiseres og standardiseres. Det kræver en investering, men vil på sigt skabe værdi i ESG-arbejdet.

Transparens skaber forståelse for ESG-beslutninger 

Med transparens i ESG-arbejdet kan hele virksomheden forstå virksomhedens beslutninger. Samtidig hjælper transparens stekeholdere, herunder investorer, til at forstå virksomhedens beslutninger. Med transparens står man som virksomhed på mål for sine handlinger - også for det man ikke lykkes med, men som man har mulighed for at tilpasse - det skaber tillid.

Den rette formidling er afgørende

Det grundige forarbejde er vigtigt, i takt med at de øgede krav til bæredygtighedsrapportering medfører, at rapporteringen integreres i ledelsesberetningen. Man skal overveje, hvordan historien skal fortælles og ikke mindst, hvem der er den primære målgruppe. Rapporteringen om bæredygtighed skal være sammenhængende med den overordnede fremstilling af virksomhedens strategi og resultater, herunder den finansielle rapportering i ledelsesberetningen.

Få mere viden og inspiration om bæredygtig omstilling og ESG-rapportering

Hold dig opdateret og få mere inspiration fra vores aktuelle undersøgelser, udgivelser, events og webinarer.

Ny undersøgelse: Værdien af årsrapporten

Årsrapporten er fortsat den vigtigste informationskilde. Samtidig forventes den nye bæredygtighedsrapportering at drive mere bæredygtig adfærd, men også en række udfordringer for virksomhederne.

Kontakt os

Lars Baungaard

Direktør og COO, København, PwC Denmark

E-mail

Mads Melgaard

Direktør og markedsleder, København, PwC Denmark

2321 1415

E-mail

Henrik Steffensen

Partner, leder af Accounting Advisory Services, København, PwC Denmark

3945 3214

E-mail

Susanne Stormer

Partner, Leder af ESG- og Bæredygtighedsydelser, København, PwC Denmark

2334 6283

E-mail

Følg PwC