Tre finalister til Årets Ejerleder 2017 i Hovedstaden er fundet

Start adding items to your reading lists:
or
Save this item to:
This item has been saved to your reading list.

Kåringen af Årets Ejerleder 2017 i Hovedstaden er lige om hjørnet, og tre finalister er nu udvalgt. Prisen går til den ejerleder, der som frontfigur i en ejerledet hovedstadsvirksomhed har en central rolle i at skabe vækst og succes til inspiration for andre. Prisen som Årets Ejerleder uddeles for 14. gang af PwC i samarbejde med bl.a. Nykredit og Dansk Erhverv.

Tre finalister er nu fundet til kåringen af Årets Ejerleder 2017 i Hovedstaden. De er blevet udvalgt blandt en lang række virksomheder med dygtige ejerledere i spidsen, der ikke alene skaber vækst, men også har en ambitiøs strategi for fremtidig vækst.

”Vi ønsker et stort tillykke til de tre finalister, som er udvalgt blandt et stærkt felt af dygtige ejerledede virksomheder i Hovedstaden. De tre finalister går hver dag forrest og skaber vækst og udvikling til stor inspiration for andre,” fortæller Flemming Eghoff, partner i PwC i Hellerup, der med Årets Ejerleder ønsker at sætte fokus på de danske ejerledere og deres betydning for dansk erhvervsliv.

Ejerlederen går forrest

Hos Nykredit understreger man, at de tre finalister netop er kendetegnet ved, at ejeren er en leder, som går forrest og gør en stor forskel for virksomhedens succes.

”Danmarks ejerledere betyder meget mere for dansk økonomi, end de fleste går og tænker på. I Nykredit Bank møder vi mange ejerledere, og kendetegnet for dem er en særlig dynamik og energi. Når de ejerlede virksomheder kan vokse sig store og blive arbejdsplads for rigtig mange danskere, så tror jeg, at det skyldes den helt særlige energi og dynamik, som ejerlederne har,” siger regionsdirektør i Nykredit Axel U. Henriques.

Samspillet mellem talent og teknologi

Ifølge PwC’s CXO Survey 2017* er et fokus på digitalisering og udnyttelse af ny teknologi vigtige strategiske parametre for virksomhederne i kombination med at sikre det rette talent. Det er således afgørende for de flestes virksomheders vækst og udvikling at have fokus på disse områder for at opnå succes og skabe en vindervirksomhed.

”For andet år i træk uddeler vi en særlig temapris, der i år har fokus på samspillet mellem talent og teknologi. Prisen gives til den ejerledede virksomhed, som formår at udnytte den nye teknologi i samspil med talent [til fulde],” forklarer Flemming Eghoff, partner i PwC i Hellerup.

Sigurd Schou Madsen, chefkonsulent i Dansk Erhverv, lægger vægt på, hvor vigtigt temaet er i en tid med store forandringer på arbejdsmarkedet, i takt med at digitalisering og ny teknologi spiller en stadig større rolle i mange virksomheder:

 ”Vi kan med rette være stolte af de succeshistorier, som de ejerledede virksomheder skaber, og deres måde at arbejde med årets tema. Samspillet mellem talent og teknologi er essentielt for at opnå succes, for nok er digitalisering og teknologi vigtig for at fremme vækst, men medarbejdernes evner til at skabe relationer og salg samt tænke kreativt er fortsat nødvendige for væksten i et videnssamfund,” siger han.

Finalisterne er:

Mikkel Borg Bjergsø fra Mikkeller ApS på Vesterbro
Mikkeller er stiftet og ejet af Mikkel Borg Bjergsø, som fik interesse for øl tilbage i 1994/1995, da han i USA fik øjnene op for craft beers. Ved siden af sit arbejde som lærer begyndte han hjemme i Danmark at udvikle øl fra sin egen lejlighed, og i 2005 blev han selvstændig og lejede sig ind i et bryggeri i Ørbæk.

I 2006 blev Mikkellers øl kåret som bedste stout i verden og har siden vundet adskillige priser. Mikkeller er kendt som værende et af de mest innovative bryggerier i verden og formår hele tiden at udvikle nye øl til sortimentet samt åbne nye barer og restauranter i lokalområder verden over. Mikkel har skabt et stærkt brand inden for branchen, og virksomheden er unik og skiller sig ud, samtidig med at Mikkeller altid stræber efter at være verdens bedste til det, de laver.

I dag eksporterer microbryggeriet øl til 40 lande verden over.

Sandra og Marc Weinert fra Guldsmeden Hotels i Hovedstaden
Ejerleder Sandra Weinert er indbegrebet af Guldsmeden Hotels, som hun driver i tæt samarbejde med hotelmanagerne og hendes mand, Marc Weinert. Guldsmeden har fire hoteller i København, et på Bali og et i Oslo og er samtidig franchiseejer af hoteller i Reykjavik og Århus, alt imens de åbner nyt hotel i Berlin.

Sandra har hjertet på det rette sted og går derfor gerne forrest i hotelbranchen med troen på det rigtige i form af bæredygtighed og fairtrade. Guldsmeden Hotels står ligeledes stærkt i en konkurrencepræget branche med fokus på bæredygtighed i alle deres projekter.  

Jens Koefoed fra PL Entreprise A/S på Bornholm
PL Entreprise er en af Bornholms største entreprenørvirksomheder med stor erfaring i specielt bygge- og anlægsopgaver. Ejerlederen bag PL Entreprise, Jens Koefoed, har en praktisk uddannelse som tømrer kombineret med en teoretisk uddannelse som ingeniør, som har været guld værd for virksomhedens succes i byggebranchen.

Jens har en finger på pulsen og et godt indblik i alle virksomhedens aktiviteter. De ønsker at være på forkant med fremtiden for deres kunder og medarbejdere, og det mærkes tydeligt hos PL Entreprise, at der er fokus på kvalitet og høj faglighed samt anvendelse af teknologi både i administrative procedurer og byggesager inden for bl.a. jordarbejde og 3D-byggeri.

Tid og sted for Årets Ejerleder i Hovedstaden

Tirsdag den 24. oktober 2017 kl. 16:30-18:15, Dansk Erhverv, Børsen, Slotsholmen, Indgang B, 1217 København K

Fakta om Årets Ejerleder 2017

Det er PwC, Nykredit, Dansk Erhverv og Finans, der står bag prisen, som uddeles for 14. gang. Årets tema er samspillet mellem talent og teknologi.

De syv regionale vindere går videre til landskåringen, som finder sted den 9. november 2017 hos PwC, Strandvejen 44, 2900 Hellerup.

Juryen består af repræsentanter fra Dansk Erhverv, Nykredit, PwC og sidste års vindere.

Tidligere landsvindere

Marie-Louise Bjerg fra Mountain Top Industries ApS (2016), Anders Byriel fra Kvadrat A/S (2015) Susanne Hessellund fra Bel Air Aviation A/S (2014), Thomas Dinesen fra Dinesen Floors (2013), Peter Eriksen fra Nilpeter A/S (2012), Jørgen Hallundbæk fra Welltec A/S (2011), BK Engineering A/S (2010), KM Telecom A/S (2009), Webtop A/S (2008) og Expo-Net Danmark A/S (2007).

*I PwC’s CXO Survey 2017 har flere end 500 erhvervsledere deltaget. Survey’en er gennemført i samarbejde med Dansk Erhverv og bygger på online- og telefoninterviews. Respondenterne er bl.a. blevet spurgt til deres vækstforventninger, fokusområder og forventede investeringer, ligesom de også har svaret på spørgsmål, som berører nogle af de tendenser, der gør sig gældende i dansk erhvervsliv. 

Kontakt os

Flemming Eghoff
Partner, PwC Denmark
Tlf: 3945 3175
E-mail

Malene Billund
Presseansvarlig, PwC Denmark
Tlf: 5133 2378
E-mail

Følg PwC