Vi oplever, at et kraftigt stigende antal virksomheder og andre organisationer indarbejder bæredygtighed i deres strategier, i driften og i de økonomiske beslutninger. Men mange forholder sig fortsat ikke til den samlede værdikæde, når de prioriterer deres bæredygtighedsindsats. Det betyder, at der fortsat kan være væsentlige risici forbundet med en virksomheds eller organisations samlede værdikæde, hvor der fx kan ske lovbrud eller begås uetisk adfærd, der kan påvirke virksomheden eller organisationen negativt - både økonomisk og i forhold til omdømme og fremtidige forretningsmuligheder. Når ansvaret for fx produktion eller distribution overlades eller uddelegeres til andre aktører i værdikæden, såsom fx leverandører eller strategiske samarbejdspartnere, er risikoen for ulovlig eller uetisk adfærd, fx. i form af børnearbejde, miljøforurening, negativ klimapåvirkning, manglende overholdelse af overenskomster/nationale love eller finansiering af kontroversielle brancher, til stede. Inddragelse af miljø- og klimakrav i virksomhedens logistik og forsynings- og indkøbsprocesser udgør et væsentligt element i en virksomheds samlede indsatser inden for bæredygtighed, og derfor bør virksomheder i højere grad se dette som et nødvendigt aktiv for at kunne skabe resultater.
Vi kan hjælpe jer med at kortlægge jeres samlede værdikæde ift gældende regler, krav og normer for bæredygtighed og med at indarbejde bæredygtighed og cirkulær økonomi i jeres forretningsmodeller og driftsprocesser. Vi kan derudover hjælpe jer med at skabe balance mellem ‘Profit’, ‘People’ og ‘Planet’, bl.a. ved at sikre inddragelse af miljø- og klimakrav i virksomhedens logistik og forsynings- og indkøbsprocesser, måle og reducere det samlede CO2-aftryk, som virksomhedens samlede leverandørbase bidrager til, samt hjælpe med optimering af supply chain-struktur, transport- og ruteplanlægning og warehouse management i virksomhedens samlede forsyningskæde.
Det er nødvendigt at opbygge tillid til jeres værdikæde ved at sikre, at produkter fremstilles ansvarligt, og at I kan reagere på de fysiske konsekvenser som fx klimaforandringerne har for produktionen.
Nogle industrier - som fx fødevareindustrien - bliver kigget stadigt mere efter i sømmene, og sporbarhed gennem værdikæden er underlagt stigende krav. De globaliserede, integrerede og ofte komplekse værdikæder, som snor sig ud og ind i hele industrien, giver nye udfordringer som fx ændrede krav fra forbrugerne. Derudover ændrer lovgivningen sig fortsat, fordi myndighederne forsøger at regulere markederne, og tilsammen betyder alt dette, at det aldrig har været vanskeligere at være en del af fødevareindustrien.
Vi samarbejder bl.a. med vores kunder om at:
I takt med at private og offentlige aktører verden over er på udkig efter nye modeller for bæredygtig og etisk drift, er cirkulær økonomi blevet et vigtigt begreb og værktøj.
For at skabe cirkularitet skal der udvikles innovative og rentable løsninger, som kræver et samarbejde hele vejen rundt i værdikæden. Vi identificerer og skitserer det system, jeres virksomhed indgår i, så det omfatter de relevante interessenter - lige fra leverandører til forbrugere. Herigennem lægger vi sammen en køreplan frem mod en mere cirkulær drift, som fremmer innovation i værdikæden, og som skaber langsigtet bæredygtig værdi.
Vi samarbejder bl.a. med vores kunder om at:
Inddragelse af miljø- og klimakrav i virksomhedens indkøbsprocesser udgør ofte et meget væsentligt element i virksomhedens samlede indsatser inden for bæredygtighed. Det er vores erfaring, at de samlede eksterne omkostninger til indkøb i mange såvel private som offentlige virksomheder udgør mere end halvdelen af virksomhedens totale driftsomkostninger. Dette indikerer, at potentialet ved at sikre, at virksomhedens eksterne leverandører bidrager til implementeringen af virksomhedens strategi for grøn omstilling, er stort.
Dog er det et potentiale, der ofte er uforløst. Udfordringen for såvel private som offentlige virksomheder er nemlig ofte, at det kan være svært at afdække, hvorledes miljø- og klimakrav konkret bør indgå i virksomhedens indkøbsplanlægning og -styring. For de fleste virksomheder omfatter de største udfordringer mere konkret:
Vi har stor erfaring på tværs af sektorer og industrier med at hjælpe virksomheder med disse udfordringer, bl.a. gennem anvendelse af Totalomkostningsmodeller (TCO).
Vi samarbejder bl.a. med vores kunder om at:
Flere og flere virksomheder har som led i professionalisering af virksomhedens indkøb og acceleration af virksomhedens grønne omstilling behov for at kunne måle og reducere det samlede CO2-aftryk, som virksomhedens leverandørbase efterlader. Dette gøres ofte gennem måling af CO2-ækvivalenter i leverandørbasen. Behovet for at kunne måle og reducere det samlede CO2-aftryk i leverandørleddet omfatter både den del af indkøbet, som indgår i virksomhedens produktion og virksomhedens øvrige generelle indkøb.
Udfordringen for såvel private som offentlige virksomheder er imidlertid ofte, at det kan være svært at måle og opgøre - og dermed skabe et databaseret grundlag for optimering af det samlede CO2-aftryk i leverandørleddet.
Vi har stor erfaring på tværs af sektorer og industrier med at hjælpe virksomheder med at adressere disse udfordringer.
Vi samarbejder bl.a. med vores kunder om at:
Flere virksomheder og offentlige aktører har i dag behov for at skabe værdi og en positiv påvirkning på sin omverden gennem en omstilling til en mere bæredygtig fremtid. Globale forpligtelser, som fx EU’s forpligtelse om at være CO2-neutral senest i 2050, understreger vigtigheden i, at virksomheder og institutioner kender og reducerer deres eget CO2-aftryk.
En af måderne, hvorpå man som virksomhed eller institution kan bidrage til dette, er gennem optimeret supply chain-struktur, hvor hensynet til kundekrav, omkostninger og CO2-udledning bliver balanceret. Når den overordnet supply chain-struktur er på plads, kan virksomheden yderligere reducere sit CO2-aftryk ved optimering af transport- og ruteplanlægning. Ved hjælp af logistiske ruteoptimeringer, som tager højde for såvel tid, omkostninger og CO2-forbrug, vil det være muligt yderligere at sænke CO2-udledning.
Vi samarbejder bl.a. med vores kunder om at:
Manglende overblik over og styring af lager kan resultere i ophobning af produkter eller omvendt mangel på produkter. Dette kan resultere i handlinger, hvor man er nødt til at destruere eller dumpe overproduktion eller omvendt resultere i handlinger, som fx hastetransporter for at få bestemte mangelvarer frem hurtigt - begge dele er uhensigtsmæssige for klima og miljø. Med en styret og holistisk indsats og klarlægning af efterspørgelse kan man afhjælpe udfordringen.
Vi samarbejder bl.a. med vores kunder om at: